G4Media.ro

SUA au identificat trei publicații online coordonate de serviciile secrete ruse care…

Sursa foto: Pixabay

SUA au identificat trei publicații online coordonate de serviciile secrete ruse care dezinformează în privinţa vaccinurilor Pfizer şi Moderna

SUA au identificat trei publicaţii online coordonate de serviciile de informaţii ale Rusiei care încearcă să submineze vaccinurile anticoronavirus produse de Pfizer şi Moderna, a declarat duminică o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Portalurile în cauză „răspândesc multe feluri de dezinformare, inclusiv despre vaccinurile Pfizer şi Moderna, dar şi despre organizaţii internaţionale, conflicte militare, proteste şi orice chestiune care provoacă discordie şi pe care ei o pot exploata”, a declarat oficialitatea citată.

The Wall Street Journal (WSJ) a fost prima publicaţie care a relatat duminică despre identificarea unei presupuse campanii de dezinformare. Un purtător de cuvânt al Kremlinului a dezminţit pentru WSJ acuzaţiile SUA că Rusia răspândeşte informaţii false despre vaccinuri, calificându-le drept un nonsens.

Ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns imediat solicitării de a face un comentariu pe acest subiect.

Centrul de Angajare Globală al Departamentului de Stat al SUA, înfiinţat pentru a contracara campaniile de propagandă şi de dezinformare, a identificat cele trei portaluri, a declarat purtătoarea de cuvânt a instituţiei.

News Front este controlată de serviciul de securitate federală al Rusiei, a descoperit centrul. New Eastern Outlook şi Oriental
Review sunt conduse şi controlate de serviciul de informaţii externe al Rusiei.

Un al patrulea portal, Rebel Inside, controlat de armata rusă, a fost identificat de centrul american, dar este în mare măsură inactiv, a explicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat.

„Departamentul va continua să expună activităţile online abjecte ale Rusiei. Vom continua totodată să conlucrăm cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a oferi un răspuns global în cadrul măsurilor de contracarare a dezinformării”, a mai declarat ea.

Potrivit oficialităţilor americane, cu toate că anvergura acestor publicaţii este limitată, articolele au menirea să injecteze idei false în dezbaterile privind vaccinurile, care ulterior pot fi amplificate de mass media ruse şi din alte ţări, relatează EFE, citată de Agerpres.

Aceleaşi surse mai afirmă că mai multe conturi de Twitter aparţinând presei de stat din Rusia şi guvernului de la Moscova au căutat să alimenteze îndoielile cu privire la securitatea şi preţul vaccinului Pfizer, cu scopul aparent de a favoriza vânzările vaccinului Sputnik V, produs de Rusia.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. fake-ul, manipularea, .. sunt cele mai eficiente metode folosite vreodata impotriva mintii umane, mult mai eficiente decat un razboi sau orice alt mijloc de a se impune impotriva unei natii. Razboiul creaza rezistenta, dar manipularea este cu atat mai eficienta incat creaza fanatism.

  2. Antena 3 si RTv controlate de infractori dezinformeaza de rup si CNA care e controlat de pzdei tace malc, fmm de zdrente.

  3. Ohooo, dar nu cred ca au verificat si OrtodoxInfo.ro. Ce posteaza aia pe facebook si pe site… te ia cu groaza ce propaganda agresiva si jegoasa duc.

  4. Am identificat și eu cel puțin una care dezinformează cu privire la AZ.

  5. domnu Talapaga, a bagat Bideu stimulentul pe card?

    • Si prost si analfabet. Mai luari cursuri de limba Romana postaci cracanati daca vreti sa pareti de-ai locului

  6. pe bune????? acum daca indraznesti sa spui adevarul GOL GOLUT te trezesti ca esti infractor ????? pentru ca nu este POLITICAL CORECT a avea o alta opinie decat GLOATA CARE SE INFRUPTA DE LA VACA DE MULS , pe bune ???? noi vedem , ca nu exista acesta problema decat in CAPUL UNORA CARE NU AU TERMINAT DE SUPT DE LA VACA SI EVIDENT CA ISI APARA INTERESELE ….din pacate TOTI CEI IMPLICATI IN ACEST PROCES NU AU NICI COLOANA VERTEBRALA SI NICI MORALITATE , doctori , institutiile statului si presa .. Intrebare : cati din presa au publicat si alte STUDII STINTIFICE CARE CONTRAZIC ACESTA REALITATE ??????