G4Media.ro

SUA au alocat mai mulți bani pentru descurajarea Rusiei în Europa de…

SUA au alocat mai mulți bani pentru descurajarea Rusiei în Europa de Est / 4 miliarde de dolari vor fi folosiți anul viitor pentru cooperarea cu statele europene

Statele Unite au crescut bugetul alocat Inițiativei europene de descurajare a Rusiei în această zonă, conform proiectului de buget al Apărării, consultat marți de Politico. Dacă anul acesta americanii au avut la dispoziție 3,4 miliarde de dolari pentru colaborarea cu țările europene prin instrumentul numit European Deterrence Initiative (EDI), pentru anul viitor bugetul propus este de 4 miliarde de dolari.

De asemenea, SUA alocă și 300 de milioane de dolari pentru Inițiativa de Asistență pentru Securitatea Ucrainei (Ukraine Security Assistance Initiative), bani care vor fi folosiți pentru furnizarea către Kiev de arme și echipamente militare pentru a descuraja agresiunea Rusiei.

În ceea ce privește Pacificul, o altă zonă fierbinte de pe glob, Statele Unite au decis să aloce 7,1 miliarde de dolari pentru Inițiativa de descurajare a Chinei în Pacific (Pacific Deterrence Initiative), cu o creștere de aproximativ 2 miliarde de dolari față de anul trecut, la cererea președintelui Joe Biden, care își dorește consolidarea poziției în această zonă.

În total, proiectul de lege la care au căzut de acord republicanii și democrații americani prevede un buget de 768 de miliarde de dolari pentru programele naționale de apărare. De asemenea, sunt alocați 27,8 miliarde de dolari pentru activitățile privind armele nucleare, care se află sub Departamentul pentru Energie.

Proiectul urmează să fie votat în Camera Reprezentanților și Senatul SUA și prevede o creștere bugetară pentru Apărare față de proiectul inițial înaintat de Casa Albă.

Sursa foto: Facebook / US Army

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Biden face treaba, indiferent ce spun haterii (adica rusii).

  2. Bani care vor avea un singur efect: formarea unei pături de war pigs, de paraziți dependenți de industria războiului. Cum întreține această „elită” corupția economică, politică, morală și intelectuală din statele unde ea există, ne va explica cândva dna Kovesi. Până atunci, pagina dedicată noțiunii de „comprador” de pe Wikipedia poate fi foarte utilă.