G4Media.ro

SUA anunță un nou pachet de asistență de 675 de milioane de…

sursa foto: Unsplash / Levi Meir Clancy

SUA anunță un nou pachet de asistență de 675 de milioane de dolari pentru Ucraina / Pachetul include obuziere, muniție, vehicule militare, sisteme antitanc și arme de calibru mic

Președintele american Joe Biden a aprobat un pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de până la 675 de milioane de dolari, a anunțat joi secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, relatează CNN.

„Ieri, președintele Biden a aprobat cea mai recentă tranșă de asistență americană pentru Ucraina, în valoare de până la 675 de milioane de dolari”, a declarat Austin în declarațiile făcute joi dimineață la o reuniune a Grupului de contact pentru apărare din Ucraina la baza aeriană Ramstein din Germania.

Austin a precizat că această asistență include mai multe „GMLRS, obuziere de 105 milimetri, muniție de artilerie și HARM-uri, Humvee-uri, ambulanțe blindate, sisteme antitanc și arme de calibru mic”.

Aceasta este cea de-a 20-a retragere de echipamente din stocurile americane pentru Ucraina de către administrația Biden din august anul trecut, potrivit lui Austin.

Austin găzduiește cea de-a cincea reuniune a Grupului de contact pentru apărare din Ucraina, la care participă reprezentanți din 50 de țări. Prima reuniune a avut loc în aprilie.

„Acum, vedem succesul demonstrabil al eforturilor noastre comune pe câmpul de luptă”, a declarat Austin. „Și, în fiecare zi, vedem hotărârea aliaților și partenerilor din întreaga lume care ajută Ucraina să reziste războiului de cucerire ilegal, imperial și de nerefuzat al Rusiei. Iar noi trebuie să evoluăm pe măsură ce lupta evoluează”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Își mai baga derbedeul planetei un cui în talpa după știrea asta :-))) lool