G4Media.ro

SUA analizează aplicarea unor tarife suplimentare de 3,1 miliarde de dolari pentru…

SUA analizează aplicarea unor tarife suplimentare de 3,1 miliarde de dolari pentru măsline, ciocolată, bere sau gin venite din Marea Britanie, Franţa, Germania şi Spania

Statele Unite analizează posibilitatea aplicării unor tarife suplimentare în valoare de 3,1 miliarde de dolari pentru bunurile provenite din Marea Britanie, Franţa, Germania şi Spania, acesta fiind un nou pas care ar putea amplifica tensiunile între cele două maluri ale Atlanticului, relatează CNBC, citată de News.ro.

Un document al Biroului Reprezentantului pentru Comerţ al Statelor Unite anunţă că instituţia analizează ”o listă suplimentară” de produse din Franţa, Germania, Spania şi Marera Britanie, pentru care să fie aplicate tarife de până la 100%, a relatat Bloomberg.

Aceste bunuri includ măsline, ciocolată, bere, gin, unele camioane şi echipamente.

Măsura de impunere a noilor tarife este în faza de consultare publică până pe 26 iulie şi face parte dintr-o reacţie mai largă a Statelor Unite în cadrul unui conflict vechi cu Uniunea Europeană referitor la subvenţionarea producători de avioane civile mari.

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a decis în octombrie anul trecut că Germania, Franţa, Spania şi Marea Britanie au acordat subvenţii ilegale producătorului de avioane Airbus şi a permis Statelor Unite să impună tarife vamale de 7,5 miliarde de dolari.

În plus, OMC a decis în decembrie că UE nu a oprit aceste subvenţii ilegale, instituţia oferind în acest fel Statelor Unite mai mult spaţiu pentru a impune noi tarife pentru produsele europene.

Comisia Europeană şi guvernul britanic nu au fost disponibile imediat, miercuri, pentru a comenta informaţia.

sursa foto: Facebook/ Donald J. Trump

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Vai nu se poate, tarife chiar si pentru prietenul lui pe nume Boris Johnson? Parcă era uniți împotriva „radical left”…..când e vorba de bani,e fiecare pe cont propriu.

 2. in romana se zice taxe nu tarife

  • Google e de vina. Jurnalistul roman jmecher, procedeaza la un copy&paste, introduce textul scris in engleza si iese articolul in romana. Cea mai moderna tehnica de jurnalism invatata la facultatea de abureala…
   Concluzia, google trebuie sanctionat drastic.

  • In limba noastra ca si in altele, „tarif” are mai multe intelesuri. Avand in vedere tematica articolului, termenul este folosit corect avand in vedere ca vorbim despre taxe vamale. Cei care au studiat economia stiu asta.
   Extras din DEX: tarif sn [At: (a. 1803) DOC. EC. 73 / V: (înv) ~ă sf / Pl: ~e, (rar) ~uri / E: ngr ταρίφα, it tariffa, ger Tarif, fr tarif] 1 (Șîs ~ vamal sau, înv, al vămilor, vămeșesc) Catalog care cuprinde produsele asupra cărora statul stabilește taxele vamale ce se aplică la import, export și tranzit. 2 (Și îas) Taxă vamală.

 3. Parcă au și ei un măr mușcat? Ce-ar fi să-l impozităm și să impozităm și pârâitoarele cu doi cilindri in „V” ?

  • …să taxăm…

 4. Și chestia asta o să tot escaladeze, între două tabere care ar trebui să fie aliate.
  Tratamentul aplicat de SUA partenerilor europeni nu e cu nimic diferit față de cel aplicat Chinei, inamicul numărul 1 la nivel global. Dar, ilogici până la cer, oficialii americani se așteaptă ca Europa să le rămână aliată, să rămână în sfera de influență americană și să se comporte ca niște copii ascultători.
  Oare la Casa Albă nu se mai știe că economicul dictează politicului, sau își inchipuie că e doar la ei valabil?!
  Situația devine din ce în ce mai apropiată de bancul cu ardeleanul care și-a luat ca animal de companie un elefant.