G4Media.ro

STUDIU România, cel mai mic punctaj dintre toate țările europene în ce…

Sursa foto: Pexels

STUDIU România, cel mai mic punctaj dintre toate țările europene în ce privește accesibilitatea persoanelor cu dizabilități în transportul public, toalete publice, baruri, cafenele și restaurante/ Marea Britanie, Spania și Italia, în topul clasamentului

România a obținut cel mai mic punctaj dintre toate țările europene, cu doar 2,7/10, în cadrul unui studiu privind accesibilitatea pentru persoanele cu handicap în transportul public, precum și în toaletele publice, baruri, cafenele și restaurante. Cercetarea a fost realizată de UpCounsel, care a acordat fiecărui stat membru al UE un punctaj de la 1 la 10.

România a obținut un punctaj deosebit de slab la capitolul toalete publice accesibile, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare pentru călătorii cu dizabilități care doresc să viziteze obiectivele turistice.

Călătoriile internaționale în 2022 reprezintă o afacere importantă. Având în vedere că marea majoritate a lumii a fost închisă în ultimii doi ani, mulți pleacă în vacanțe de tip „bucket-list”, în timp ce alții aleg oferte ieftine de ultim moment. Cu toate acestea, pentru persoanele cu dizabilități, călătoriile pot fi o perspectivă mai complicată: cei care folosesc scaune cu rotile sau alte mijloace de mobilitate trebuie să își planifice mai riguros.

Cea mai bine clasată națiune este Regatul Unit, care a obținut un scor foarte lăudabil de 7,3/10. Regatul Unit a obținut un scor deosebit de bun la capitolul toalete publice accesibile, o parte extrem de importantă a vizitelor turistice!

Pe locul al doilea, la mică distanță, se află Spania, cu un scor de 7,1/10 pentru persoanele cu handicap. Națiunea iberică nu s-a clasat pe primul loc pentru niciun criteriu specific, dar a obținut un punctaj constant și bun în toate domeniile.

Pe poziția a treia se află Italia, cu un scor de 6,8/10. Această națiune s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește cafenelele, barurile și restaurantele accesibile, dar a obținut rezultate slabe în ceea ce privește toaletele publice accesibile și transportul public adaptat pentru persoanele cu handicap .

Sursa Foto: UpCounsel

 

Context

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, recent, după ce o tânără în scaun cu rotile a acuzat doi șoferi STB că au umilit-o pe ea și pe mama ei care o însoțea.

Tânăra, care trăiește în Spania, susține într-o postare pe Facebook publicată pe data de 18 iulie că șoferul unui autobuz a refuzat să le deschidă ușa iar al doilea a refuzat să plece din stație până când cele două femei nu i-au mulțumit pentru ajutorul dat la urcarea în autobuz și ar fi insultat-o pe mama tinerei.

Citește integral

CNCD s-a autosesizat în cazul tinerei în scaunul cu rotile care a acuzat doi șoferi STB că au umilit-o / Un șofer nu i-ar fi deschis ușa, altul i-ar fi înjurat mama care o însoțea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. This is Sparta!

  2. Săraca Românie, acești cetățeni cu desabilități au nevoie de o atenție specială, sunt enorm de multe de făcut pentru ei!!!!

  3. Eu nu cred. Sunt aleși prin vot… sunt puși în funcții de conducere. Avem asemenea oameni bugetari pe salarii mari…. daca nici România nu le da drepturi… nu stiu cine…