G4Media.ro

STUDIU Numărul persoanelor care reușesc să pună bani deoparte de la o…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

STUDIU Numărul persoanelor care reușesc să pună bani deoparte de la o lună la alta a crescut cu 9% / În pandemie au scăzut cheltuielile zilnice, dar și cele cu călătoriile

Numărul persoanelor care reușesc să economisească de la o lună la alta a crescut de la 16% la 24%, în timp ce procentul din populație care reușește să acopere strictul necesar traiului se menține relativ similar (aproape jumătate din populație), se arată într-un studiu realizat de Reveal Marketing Research pentru Raiffeisen Bank.

Potrivit studiului, un număr semnificativ dintre români pare să își fi îmbunătățit situația financiară, procentul din populație care nu face față cheltuielilor zilnice scăzând de la 35% la 24%. Această evoluție se datorează în mare parte scăderii cheltuielilor zilnice în perioada carantinei, dar și a celor cu călătoriile.

Numărul persoanelor care se tem de pierderea locului de muncă s-a dublat, de la 11% cât era la începutul anului 2020, la 28% în 2021 și este menționată în topul situațiilor care pun în dificultate bugetul personal, alături de cheltuielile neprevăzute.

Incertitudinea economică provocată de pandemie a făcut ca jumătate dintre români să aibă o abordare mai precaută față de cheltuielile care nu erau necesare, 1 din 3 români a ales să își planifice bugetul lunar, iar 1 din 5 români a economisit mai mult. 9% dintre respondenti au declarat ca au hotarat să se înscrie la cursuri de educație financiară.

Studiul „Provocările financiare ale românilor” este realizat ca parte a programului de educație financiară Money Bistro, dezvoltat de Raiffeisen Bank.

Sursa Foto: Unsplash.com

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. La munca și acasă, sclavilor. Ce va trebuie alte cheltuieli?

  2. Inconstientii si iresponsabilii arunca cu banii pe calatorii si pe mincatul la restaurant .
    Pe masini scumpe , tigari si cafele . Si as putea sa continui ….
    Si tot ei se vaita ca nu au bani .

  3. România =sărăcie lucie și bogăție opulenta, clasa de mijloc aproape inexistentă (vezi vest, usa, canada, ce înseamnă clasa mijloc) 30de ani de furt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.