G4Media.ro

STUDIU Cel puțin 379 de persoane au murit în întreaga lume din…

Sursa foto: Unsplash / Priscilla Du Preez

STUDIU Cel puțin 379 de persoane au murit în întreaga lume din cauza selfie-urilor în perioada 2008-2021

Cel puţin 379 de persoane au murit în întreaga lume din cauza selfie-urilor în perioada ianuarie 2008 – iulie 2021, reprezentând în medie un deces la 13 zile, potrivit unui studiu la care a participat şi Universitatea Miguel Hernández (UMH) din Elche (estul Spaniei), relatează EFE, citată de Agerpres.

Studiul arată că, după o scurtă pauză dictată de pandemie, a crescut din nou numărul deceselor provocate de selfie-uri în primele şapte luni ale acestui an, când au avut loc 31 de accidente mortale, se arată miercuri într-un comunicat difuzat de UMH.

José Manuel Ramos, profesor de medicină clinică la UMH şi conducător al studiului, notează că, dintre cele 379 de decese din 2008 până în prezent, 141 erau turişti, iar ceilalţi 238 erau cetăţeni ai populaţiei locale.

În ceea ce priveşte distribuţia pe ţări, se remarcă India, cu 100 decese, SUA, cu 39, şi Rusia, cu 33, în timp ce Spania ocupă locul opt cu 15 decese.

Prima cauză a acestor decese sunt accidentele prin cădere, în 216 dintre cazuri, urmate de accidentările legate de mijloacele de transport (123), înec (66), arme de foc şi electrocutări (cu 24 fiecare), precum şi răni fatale după fotografierea cu animale sălbatice (17).

Accidentele mortale au fost mai frecvente la tinerii cu vârsta de până la 19 ani (41%) şi la cei de peste 20 de ani (37%).

Vârsta medie a celor decedaţi este de 24,4 ani, în timp ce procentul de bărbaţi versus femei este de trei la doi.

Pentru realizarea acestui studiu a fost folosit un instrument de inteligenţă artificială şi biostatistică, ce a permis urmărirea tuturor informaţiilor publicate despre astfel de incidente în limbile engleză, spaniolă, franceză, germană, portugheză şi italiană.

Acest studiu i-a ajutat pe cercetători să dimensioneze problema şi, potrivit comunicatului UMH, să facă „primul pas pentru a lua măsuri şi a face faţă acestei situaţii”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. E cazul sa se implementeze un certificat verde pentru sefieuri. Nu oricine ar trebui sa aiba dreptul sa faca asa ceva! Avem nevoie de oameni de nadejde, care inteleg cu adevarat importanta unui selfie pentru ei insisi si pentru societate.

  2. Aia care nu au minte și fac lucruri periculoase nici nu se vaccinează. Daci liberi care se urca pe tavanul trenului în mișcare și nu știu că curentul( de aer) provoacă gripa,in lipsa vaccinului

  3. haideti sa dam o lege care sa interzica selfiurile, nu?