G4Media.ro

STUDIU: Armele au devenit cauza principală a deceselor în rândul tinerilor americani

STUDIU: Armele au devenit cauza principală a deceselor în rândul tinerilor americani

Armele au devenit cauza principală de deces în rândul tinerilor americani, depăşind accidentele rutiere, indică un studiu recent al autorităţilor sanitare ce arată o creştere masivă a omuciderilor cu arme de foc în SUA, precum atacul recent dintr-o şcoală din statul Texas soldat cu 19 copii ucişi, transmite AFP, preluată de Agerpres.

În 2020, 4.368 de copii şi adolescenţi până în 19 ani au decedat ca urmare a rănilor cauzate de arme de foc, ceea ce reprezintă o proporţie de 5,4 la 100.000 de persoane din această categorie a populaţiei, potrivit unei statistici publicate de Centrul de prevenire şi luptă împotriva maladiilor (CDC).

Pentru comparaţie, 4.036 de decese au fost imputate accidentelor rutiere în categoria de vârstă analizată.

Diferenţa între decesele provocate de accidente rutiere şi cele de arme de foc s-a redus ca urmare a măsurilor de ameliorare a securităţii rutiere luate de-a lungul anilor, simultan cu o creştere a numărului incidentelor cu arme.

Cele două curbe s-au intersectat în 2020, rezultatele acestei evoluţii fiind publicate săptămâna trecută de New England Journal of Medicine (NEJM).

Noile date coincid cu alte studii privind o creştere a violenţelor cu arme de foc în timpul pandemiei de COVID-19. Motivele acestei creşteri sunt multiple, dar „nu se poate presupune că se va reveni la nivelurile pre-pandemice”.

Din punct de vedere geografic, rata deceselor cauzate de arme de foc este cea mai importantă în capitala federală Washington DC, urmată de statele Louisiane şi Alaska.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Și ce? Americanii vor acces ușor la arme de foc, de asta votează cu republicanii. Americanii sunt ca românii, nu vor infrastructură, școli, o viață mai bună, ci aiureli și votează PSDNL-ul lor, partidul republican.

  2. Deci exista o explicatie, republicanii ca sa pastreze echilibrul demografic incearca sa interzica avorturile in loc sa restrictioneze accesul la arme!!!

  3. Voi stiti ca acum vreo 15-20 de ani Republicanii erau progresistii. Apoi s-au dus la extrema dreapta multi dintre ei. Cred ca trebuie sa se reformeze mai spre centru altfel exista riscul sa revina greu la putere.
    Au cateva mari probleme : Trump care a dus partidul la extrema dreapta, si l-a facut anti-European, lobby-ul celor care vand arme, politica rasista din unele state cu restrangerea dreptului de vot si interzicerea avorturilor.
    De aceea voi fi alaturi de Democrati o lunga perioada…

  4. Si cu toate astea republicanii nu vor gun control policy

  5. De erau arme la noi,in doi ani mai ramaneam 5 milioane!!!