G4Media.ro

STUDIU Anticorpii împotriva COVID-19 durează cel puţin 8 luni în majoritatea cazurilor

STUDIU Anticorpii împotriva COVID-19 durează cel puţin 8 luni în majoritatea cazurilor

Anticorpii neutralizanţi împotriva SARS-CoV-2 persistă în organismul pacienţilor care au trecut prin boală cel puţin 8 luni de la infecţie în majoritatea cazurilor, asigură un studiu realizat de spitalul milanez San Raffaele şi de Institutul Superior de Sănătate (ISS) italian, relatează EFE.

Pacienţii infectaţi care produc anticorpi în primele 15 zile de la contractarea bolii au un risc mai mic de a dezvolta o formă gravă de COVID-19, precizează studiul publicat de marţi de revista ştiinţifică Nature Communications.

Durata anticorpilor şi importanţa dezvoltării lor timpurie pentru a combate infecţia sunt principalele rezultate ale studiului realizat de cele două institute din Italia.

Pe baza a 162 de pacienţi testaţi pozitiv la SARS-CoV-2 cu simptome diferite, studiul conchide că anticorpii rămân în organism timp de 8 luni, indiferent de gravitatea bolii, de vârsta pacienţilor sau de prezenţa unor patologii prealabile.

Primele mostre de sânge prelevate au corespuns perioadei martie-aprilie 2020, în timp ce ultimele au fost realizate în noiembrie.

„După opt luni de la diagnostic doar trei pacienţi nu au mai răspuns pozitiv la testul de anticorpi”, au explicat ISS şi spitalul San Raffaele într-un comunicat.

În schimb, 79% dintre persoanele analizate au produs anticorpi în primele săptămâni de la începerea simptomelor, iar cei care nu au dezvoltat anticorpi au avut un risc mai mare de a face o formă mai gravă a bolii, dincolo de alţi factori.

„Pacienţii care nu pot produce anticorpi neutralizanţi în prima săptămână după infectare trebuie identificaţi şi trataţi la timp, deoarece riscă să dezvolte forme mai grave ale bolii”, a precizat Gabriella Scarlatti, directoarea departamentului de boli virale de la spitalul San Raffaele din Milano.

Studiul are „implicaţii atât în privinţa gestionării clinice a bolii pacientului cât şi în frânarea pandemiei”, a explicat Scarlatti în comunicat.

Studiul a analizat şi reactivarea anticorpilor în faţa coronavirusului sezonier, responsabil cu gripa, şi a concluzionat că aceştia „recunosc parţial noul coronavirus şi se pot reactiva după infecţie, deşi nu sunt eficienţi în neutralizarea lui”.

Cu toate acestea este vorba de o veste bună, având în vedere că exista temerea ca acest tip de anticorpi ar putea încetini dezvoltarea anticorpilor specifici împotriva SARS-CoV-2 şi ar avea efecte negative în timpul bolii.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Încet încet ne regăsim uzul rațiunii. SARS-Cov-2 e un virus potențial periculos, dar nu e excepțional, nu e făcut în laborator, nu e armă biologică, produce imunitate de turmă, nu e obligatoriu vaccinul, o să se alăture celorlalte virusuri sezoniere, o să se mai moară de el, dar sigur nu e justificată atâta inginerie socială pentru tratamentul unei boli. Și e clar că sistemele medicale trebuie să fie mai bine finanțate, adaptate, extinse, pentru că astfel de virusuri o să mai apară. Ca să nu mai ajungem să facem din frica tembelă, ignoranță și istericale virtuți cardinale.

  • Ai dreptate. Dar ce te faci cu nea Cutu? La el, odata trecut prin boala, ai credibilitate doar 3 luni vs „forever” daca ai bagat la vena.

 2. si anticorpii de la vaccin cat dureaza? cat pasaportul de vaccinare, nu i asa?

 3. Cine naiba a tradus asta ?
  Gripa nu e produsa de niciun coronavirus, e o aberatie sectiunea asta din articol.
  Studiul a analizat şi reactivarea anticorpilor în faţa coronavirusului sezonier, responsabil cu gripa, şi a concluzionat că aceştia „recunosc parţial noul coronavirus şi se pot reactiva după infecţie, deşi nu sunt eficienţi în neutralizarea lui”.

 4. convalescentii trebuie vaccinati de doua ori!

 5. Si condamnati la moarte cei care nu vor seruri experimentale.
  Ei nu la moarte…dar la o viata oribila unde recompensam slugarnicia si pedepsim pe oricine e sceptic sau are o alta pozitie decat cea „oficiala” aprobata de PARTID.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.