G4Media.ro

STUDIU: Algoritmul folosit de Instagram simplifică găsirea drogurilor de către adolescenți

STUDIU: Algoritmul folosit de Instagram simplifică găsirea drogurilor de către adolescenți

Un studiu recent arată nu doar că Instagram nu are măsuri de protecţie eficiente în ceea ce priveşte drogurile, dar chiar ajută tinerii care caută droguri să intre în legătură cu distribuitorii, transmite News.ro.

Realizat şi publicat de Tech Transparency Project, studiul arată cât de mult simplifică algoritmul folosit de Instagram găsirea drogurilor de către adolescenţi.

Cei de la TTP au creat mai multe conturi false de adolescenţi cu diferite vârste, între 13 şi 17 ani. Apoi, cu aceste conturi, au început să caute droguri pe Instagram.

Nu doar că reţeaua socială nu a opus nicio rezistenţă, ba chiar a completat automat căutări după cuvinte cheie precum “buyxanax”.

Mai mult, algoritmul Instagram chiar a sugerat urmărirea conturilor unor furnizori de droguri. După ce le-au dat follow, falsele conturi de adolescenţi au început să primească mesaje directe cu oferte de droguri.

Pe de o parte, Instagram blochează anumite hashtag-uri legate de droguri. Însă, pe de altă parte, sugerează altele la căutările realizate de utilizatori, ceea ce arată că măsurile de protecţie împotriva drogurilor sunt precare.

Ca răspuns la publicarea acestui studiu, oficialii Instagram spun că vânzarea de droguri este împotriva regulilor platformei şi că aceasta va continua să-şi îmbunătăţească măsurile de protecţie.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Este f greu sa protejezi adolescentii/copiii online fara sa le invadezi intimitatea (tuturor, ca nu stii cine e dupa conturi) adica sa-i urmaresti online, si fara sa suprimi libertatea. Asta ramane in esenta, misiunea parintilor. Cred ca mai bine educi parintii tehnologic sa zic asa. Parintii trebuie sa exercite controlul asta. Cum naiba o corporatie sa faca, un AI care sa scaneze toate telefoanele, sa te urmareasca la fiecare pas?

    • madam’ Olivia, ma uimesti ! Fara spume ? Fara urlete ?
      DA-CII LI-BE-RI !! DA-CII LI-BE-RI !
      Daca ai copii .. chiar mi-e mila de ei.