G4Media.ro

Studenții plătesc integral abonamentele la transportul local în comun și primesc reducerea…

sursa foto: Info Sud-Est/ Cristian Andrei Leonte

Studenții plătesc integral abonamentele la transportul local în comun și primesc reducerea de 90% prevăzută de lege prin decontare de la universități, transmite Ministerul Educației într-o adresă către rectori

Reducerea de 90% la transportul local în comun pentru studenți, prevăzută de legea educației în vigoare de peste o lună, va fi acordată prin decontare de către universități, după ce studenții cumpără abonamentele integral, a transmis Ministerul Educației (ME) într-o adresă pentru rectori obținută de Edupedu.ro. Documentul vine în contextul în care nu există norme pentru asigurarea acestei reduceri direct de la achiziția unui titlu de călătorie, cum este în cazul transportului cu trenul sau, în București, cu metroul.

Mai exact, pentru a asigura reducerea de 90% pentru studenți pe noua lege a educației în învățământul superior în vigoare din 3 septembrie, este nevoie de un mecanism de decontare între instituții precum universitățile și operatorii de transport care până în prezent nu a fost realizat, cel puțin în București.

Studenții au cumpărat abonamentele integral și nu au primit până acum de la nicio universitate 90% din bani înapoi pentru că în acest moment nu există proceduri de decontare la acestea.

Conform informațiilor Edupedu.ro, acest proces mai durează cel puțin o lună. Universitatea din București nu decontează abonamentele încă, potrivit unui anunț de pe site-ul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC), deși studenții și-au făcut deja abonamente la începutul lunii septembrie după intrarea în vigoare a legii, dar și la inceputul acestei luni, după cum declară mai mulți studenți pentru Edupedu.ro.

Articolul complet pe EduPedu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mai s-au dus pentru portbagajele pesediste!