G4Media.ro

Stoltenberg: Obiectivul lui Putin este de a „lăsa Ucraina rece și întunecată…

sursa foto: Telegram/ Serviciul de Urgență al Ucrainei

Stoltenberg: Obiectivul lui Putin este de a „lăsa Ucraina rece și întunecată în această iarnă” / „Următoarele luni vor fi dificile”

Obiectivul președintelui rus Vladimir Putin este de a „lăsa Ucraina rece și întunecată în această iarnă”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit The Guardian.

Retragerea Rusiei din Herson demonstrează „curajul incredibil” al forțelor armate ucrainene, a declarat șeful alianței militare în timpul unei conferințe de presă cu membri ai guvernului olandez la Haga.

Este de competența Ucrainei să decidă ce termeni sunt acceptați pentru negocieri care să pună capăt războiului, a spus el, adăugând că rolul NATO este de a sprijini Kievul.

„Nu trebuie să facem greșeala de a subestima Rusia. Forțele armate ruse păstrează capacități semnificative, precum și un număr mare de trupe, iar Rusia a demonstrat că este dispusă să suporte pierderi semnificative. De asemenea, au dat dovadă de o brutalitate extremă”, a afirmat Stoltenberg.

„Următoarele luni vor fi dificile. Scopul lui Putin este de a lăsa Ucraina rece și întunecată în această iarnă. Așa că trebuie să ne menținem cursul”, a mai adăugat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Numainprostii credeau ca s a retras de fraier din Herson.
    Aduc ucrainienii electricitate, caldura si apa inapoi in oras dupa care iar vin rusii peste ei.

  2. Nea asta e tot ala care prin decembrie anul trecut spunea ca rusii nu au voie sa comenteza ca Ucraina intra in Nato si ca acordul de la Minsk sta in pixul exclusiv al lui Zelea…