G4Media.ro

Stoltenberg: NATO creşte numărul Forţei de Răspuns la peste 300.000 de militari

Sursa foto: NATO.int

Stoltenberg: NATO creşte numărul Forţei de Răspuns la peste 300.000 de militari

NATO va creşte masiv numărul Forţei de Răspuns la peste 300.000 de militari, a anunţat, luni, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg, relatează Reuters.

„Vom transforma forţa de răspuns a NATO şi vom creşte numărul forţelor noastre de înaltă pregătire la peste 300.000”, a declarat Stoltenberg înaintea summitului NATO de la Madrid.

Forţa de Reacţie Rapidă a NATO are în prezent aproximativ 40.000 de soldaţi.

”Ne vom consolida, de asemenea, capacitatea de a ne întări în caz de conflict, cu ajutorul mai multor echipamente prepoziţionate, capacităţi desfăşurate dinainte, precum apărare antiaeriană, şi prin forţe pre-repartizate în apărarea anumitor aliaţi”, a mai anunţat norvegianul, citat de AFP.

La summitul de la Madrid, NATO îşi va schimba şi retorica cu privire la Rusia, care, în cadrul ultimei strategii a alianţei, din 2010, era încă prezentată drept un partener strategic.

”Nu va fi cazul în conceptul strategic pe care îl vom conveni la Madrid”, a subliniat Stoltenberg.

”Mă aştept ca aliaţii să afirme clar că Rusia reprezintă o ameninţare directă la adresa securităţii noastre, a valorilor noastre, a ordinii internaţionale bazate pe reguli”, a evocat el.

Sursa: News.ro

Sursa foto: NATO.int

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Pentru imaginativii ce inca cred ca totul a fost o intimplare le oferim acest raspuns clar si deja pus in aplicare .

  • Oh nu, Americani controleaza mintea lui Putin si l-au facut sa invadeze Ucraina

  • Stai linistit, ca nici noi nu credem ca a fost o intamplare ca Rusia avea pregatita o asa de mare rezerva de bani, stransa in 10-15 ani, concomitent cu cresterea graduala a cheltuielilor militare in ultimii ani, desi nimic nu i-a amenintat existenta dupa incheierea razboiului rece. Poate ca unii conducatori au fost naivi, dar privind retrospectiv, e clar ca totul a fost premeditat de Putin cu cel putin 10-15 ani.

  • Toată planeta zice „Hop” înainte de a fi sărit??
   Nu pot să cred, că milioane de oameni [din cadrul Organizației] nu au capacitatea, să realizeze că nenorocirea nucleară la care se face referire fără precedent în istorie, nu este „doar o descurajare” și că mulți se răcoresc sub „Umbrela convenționalului” !..
   Oare nu tot așa, nu i-a crezut nimeni când masau trupele la graniță – până când s-a întâmplat?
   Nu ar trebui oare, Organizația să-și ia măsuri mai drastice pentru „cealaltă variantă” – aici, la acest capitol oricum deținând supremația?..

 2. Sa ne pregatim de 30 de lei/litru de benzina, nu va fi razboi cald in Europa dar probabil vom face tzurturi la iarna ca pe timpu lu Ceșcov. Cum facem cum dregem ca tot la gasca ‘mai pune un plover daca ti-e frig’ nimerim.

  • nu e deloc asa probabil. e posibil. alta mancare de peste. pana la iarna poate muri putin de vreo 100 de ori. taman bine sa se termine nebunia.

 3. tarile amenintate diect sau indirect de ruscisti 💩trebuie inarmate nuclear…in eventualitatea ca rusia👎 vrea sa se sinucida…😉😉😉😉

 4. Americanii ar trebui să se aștepte la o luptă a poporului român impotriva celor 300 000 de mii,dacă o singură racheta cade in Romania,datorită politicii pe care o duce. Nu confundați poporul Român cu sclavii care conduc acest popor.