G4Media.ro

Stoltenberg: „Îi cer din nou preşedintelui Putin, cu ocazia zilei de 9…

Stoltenberg: „Îi cer din nou preşedintelui Putin, cu ocazia zilei de 9 mai, să pună capăt imediat războiului, să-şi retragă trupele din Ucraina şi să înceapă negocierile de pace”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a cerut luni preşedintelui rus Vladimir Putin să pună capăt imediat războiului din Ucraina şi să reia negocierile de pace, dând totodată asigurări că Alianţa Nord-Atlantică va continua să sprijine Ucraina, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Îi cer din nou preşedintelui Putin, cu ocazia zilei de 9 mai (ziua victoriei împotriva Germaniei naziste – n.r.), să pună capăt imediat războiului, să-şi retragă trupele din Ucraina şi să înceapă negocierile de pace. Rămânem fermi de partea Ucrainei şi vom continua să ajutăm ţara să-şi manifeste dreptul la autoapărare”, a declarat Stoltenberg pentru cotidianul german Die Welt.

Stoltenberg a respins totodată cu fermitate acuzaţiile Moscovei potrivit cărora NATO se comportă „agresiv”.

„Pe parcursul a mai bine de şapte decenii, am fost în stare să evităm războiul cu aliaţii noştri. NATO este o alianţă defensivă, iar criza actuală demonstrează că este vital ca Europa şi America de Nord să rămână unite în interiorul NATO pentru a garanta pacea şi a proteja valorile libertăţii şi democraţiei”, a apreciat şeful NATO.

El a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică, la fel ca Uniunea Europeană, s-a clădit pe „ruinele celui de-al Doilea Război Mondial pentru a evita războiul”.

Stoltenberg a amintit că, în trecut, Moscova s-a folosit cu regularitate de ziua de 9 mai pentru „a difuza informaţii false despre Occident şi pentru a critica NATO”.

„Pornesc de la premisa că Putin va disemina din nou minciuni despre NATO şi Occident în cadrul evenimentelor de 9 mai din acest an”, a menţionat şeful Alianţei Nord-Atlantice.

Sursa foto: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. În câteva luni, Rusia nu va mai avea trupe să retragă.

  • Stii tu ceva, dar nu prea bine, din ce au ocupat rusii nu se mai retrag, asa trebuia sa spui corect. Restul e golul dintre urechile tale…

 2. Un papagal nea Stoltenberg.
  Dati arme ucrainei de doua ori mai.multe decat are Putin.
  Daca rusia reun tanc, nato sa dea două.
  Numai asa il poti opri.
  Armata in Donbas la granita rusiei, Nato cu baze militare in Donetk, si tot asa