G4Media.ro

Stoltenberg: Aliații NATO se pregătesc să ofere sprijin pe o perioadă lungă…

Sursa foto: Facebook / Multinational Corps Northeast

Stoltenberg: Aliații NATO se pregătesc să ofere sprijin pe o perioadă lungă de timp pentru Ucraina și să o ajute să tranziteze de la echipamentul sovietic la arme și sisteme moderne, la standarde NATO

NATO este pregătită să mențină sprijinul acordat Ucrainei în războiul împotriva Rusiei timp de ani de zile, inclusiv să ajute Kievul să treacă de la armele din epoca sovietică la arme și sisteme occidentale moderne, a declarat joi secretarul general Jens Stoltenberg, relatează Reuters.

Afirmațiile sale vin după ce Kremlinul a avertizat că livrările de arme occidentale către Ucraina, inclusiv arme grele, reprezintă o amenințare la adresa securității continentului european „și provoacă instabilitate”.

„Trebuie să fim pregătiți pe termen lung”, a declarat Stoltenberg la un summit al tinerilor la Bruxelles. „Există posibilitatea ca acest război să se prelungească și să dureze luni și ani de zile”.

Șeful NATO a precizat că Occidentul va continua să exercite presiuni maxime asupra președintelui rus Vladimir Putin pentru a pune capăt invaziei din Ucraina, pe care Moscova o numește „operațiune militară specială”, prin sancțiuni și ajutor economic, dar și militar pentru Kiev.

„Aliații NATO se pregătesc să ofere sprijin pe o perioadă lungă de timp și, de asemenea, să ajute Ucraina să tranziteze, să treacă de la vechiul echipament din epoca sovietică la arme și sisteme mai moderne, la standarde NATO, care vor necesita, de asemenea, mai multă pregătire”, a declarat Stoltenberg.

Majoritatea armelor grele pe care țările NATO le-au trimis până acum Ucrainei sunt arme de fabricație sovietică aflate încă în stocurile statelor est-europene membre NATO, dar Statele Unite și alți aliați au început să furnizeze Kievului obuziere occidentale.

Germania a anunțat marți trimiterea de tancuri Ghepard echipate cu tunuri antiaeriene către Ucraina, fiind pentru prima dată când Berlinul a aprobat livrări de arme grele pentru Kiev.

Solicitările Ucrainei pentru arme grele s-au intensificat de când Moscova și-a mutat ofensiva în Donbas, o regiune estică cu un teren în mare parte plat și deschis, considerată mai potrivită pentru luptele cu tancuri decât zonele din nordul țării, în jurul capitalei Kiev, unde au avut loc o mare parte din luptele anterioare.

Anterior, ziarul rusesc Nezavisimaia Gazeta, printre ultimele publicații care se bucură de o oarecare independență editorială la Moscova, a analizat duminică strategia comună a Occidentului față de Rusia și a constatat o unitate ”fără fisură”. Ziarul arată că perspectiva pentru economia rusă este ”tristă”, în timp ce Vestul își permite acum să folosească drept aliat timpul, așa cum a făcut-o de decenii Vladimir Putin împotriva propriilor săi oponenți interni

Este unul dintre puținele articole din presa rusă care prezintă o perspectivă negativă pentru Kremlin, în condițiile unei cenzuri cvasi-totale exercitate de administrația Putin.

Citește analiza integrală: Comentariu al ziarului rus Nezavisimaia Gazeta: Occidentul folosește împotriva Rusiei tactica favorită a Kremlinului – fără negocieri și fără cedări / Perspectivă tristă pentru economia rusă

Sursa foto: Facebook / Multinational Corps Northeast

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. industria de armament are nevoie de un RAZBOI continuu

 2. Pai era vorba ca NATO si UE nu se implica in conflict.
  Eu zic ca razboiul asta ar trebui sa dea in Alaska, Florida/Texas si estul Siberiei.
  Iar Zelinski deposedat de averea ilicita si bagat direct in celula lui Milosevici impreuna cu restul warmongerilor.

 3. Pentru ca Ucraina sa fie o tara sigura trebuie adusa tehnica de ultima generatie. Va deveni un bastion al apararii Europei cata vreme Rusia este un stat porcesc. De asemenea, Grohaitorii trebuie tinuti departe de lumea civilizata. Interdictie de circulatie a p-orcilor, excluderea de peste tot, interzis comerctul cu P-orcia. Sa guite cat vor ciracii lui Putler.

 4. Corect, este adevărat că este nevoie de tehnică militară. Întrebare cât timp va mai avea Ucraina utilizatori pentru aceasta, pentru că în război victimele sunt de ambele părți.

 5. Titlul articolului:
  Stoltenberg: Aliații NATO se pregătesc să ofere sprijin pe o perioadă lungă de timp pentru Ucraina și să o ajute să <> de la echipamentul sovietic la arme și sisteme moderne, la standarde NATO

  a tranzita, tranzitezverb
  1. A transporta printr-o țară străină mărfuri în tranzit.
  2. (Despre trenuri, vagoane) A trece printr-o stație fără oprire.

  Puneti mana si invatati limba romana, analfabetilor. Probabil ati vrut sa spuneti „sa faca tranzitia”.