G4Media.ro

Statul acceptă o donație de 50.000 de tablete Favipiravir anti-Covid de la…

Statul acceptă o donație de 50.000 de tablete Favipiravir anti-Covid de la Terapia Cluj. Sunt importate din India

Statul român acceptă o donație de 50.000 de tablete ale medicamentului antiviral FluGuard de la fabrica Terapia S.A. din Cluj-Napoca, care nu este însă produs local, ci importat din India, potrivit unei Hotărâri de Guvern.

UPDATE Guvernul României a aprobat astăzi, 28 octombrie 2021, proiectul de Hotărâre privind acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătății a unei donaţii de medicamente și darea în administrare a acestora, în scopul repartizării către unitățile sanitare care tratează bolnavi de COVID-19. Ministerului Sănătății va repartiza, gratuit, acest medicament în unitățile sanitare care tratează bolnavii de COVID-19.

Reamintim că, luna aceasta, Ministerul Sănătății a reglementat ca Favipiravir să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.

Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat de a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu noul coronavirus în prima săptămână de boală.

—-

Medicamentele vor intra în posesia statului, care le va ceda Ministerului Sănătății pentru a trata bolnavii de COVID din spitale. FluGuard este denumirea comericală înregistrată pentru România a medicamentului internațional Favipiravir, care a fost folosit cu succes în infecțiile cu virusul gripal, dar și cu Ebola.

„Favipiravir rămâne o alternativă terapeutică pentru formele ușoare sau medii de COVID 19, în situația în care toate condițiile menționate pentru administrare în siguranță sunt îndeplinite. El poate fi utilizat în spital și în regim ambulatoriu, dar eliberat prin farmacia cu circuit închis, la recomandarea medicului specializat în cadrul unității sanitare cu paturi”, se arată în fundamentarea HG.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Vai, dar cum sa acceptati asa repede o donatie, in doar o luna-doua?
  Nu va mai grabiti asa tare, nu mor decat 4-500 de oameni pe zi. Mai avem pana la 1000.

  • Nici sosocii nu s-au grabit la vaccin, ce este agitatia asta?!
   Crezi ca medicamentele minune cu eficienta de 4% se schimba ceva?
   Nu mor oameni, mor sosoci, niste analfabeti care ling moaste si care oricum sunt urmariti sa li se bage cipuri!

  • @ cap cu puroi in loc de creier

   iti doresc tot ce le doresti si tu „sosocilor care ling moaste”, dar sa ti se intample tie !

   acei oameni au suflet, ceea ce tie iti lipseste, astfel esti un sub-uman bolnav de ura si nimicnicie

  • Au suflet dar nu au cap, au votat pentru o caldare de 30 de ani, se sa trateze in spitalele regionale din 2040!

  • Ura asta te papa pe interior, flăcău.
   Noi suntem chimie deep.
   Ce faci tu e sa cari conflicte neasumate integrate, forțând organismul sa le faca fata azi, chiar dc ele s au stins de mult fizic.
   Rezultatul?… Energie irosita si boli. Wake up, try to do some good in this world

  • Pt. OIO

   Daca e adevarat ca mor „sosistii” de ce vaccinatiior va agitati pina la turbate ca nu ne vaccinam si noi? Voi sinteti in siguranta, nu? Totusi va vad isterica…de ce? Intreaba-te ce este cu psihoza asta.. nu este normal, nu sinteti normali, sa fie de la televizor?

  • Pesemne s-a învechit că nu se putea aproba de urgență sau era prea ieftina,strica prețul la redemsivir

 2. Intre aia care au votat pe o galeata si aia care s-au intepat pe mici la obor,vouchere de 100 de lei sau bonuri de masa,nu e nicio diferenta,nici intre votantii Psd si cei care accepta de buna voia rusinosul si discriminatoriul certificat verde care e de cel mai rosu bolsevism.