G4Media.ro

Statele Unite au donat Ucrainei aproape dublu față de întreaga UE

Sursa foto: European Commission

Statele Unite au donat Ucrainei aproape dublu față de întreaga UE

Statele Unite au donat aproape dublu față de suma de ajutor pe care a promis-o Uniunea Europeană în ansamblu, arată noile date, citate de Sky News.

Raportul „Ukraine Support Tracker”, realizat de Institutul Kiel pentru Economie Mondială, evidențiază ceea ce a fost oferit de diferite grupuri.

Între 24 ianuarie și 3 octombrie, SUA s-au angajat să acorde un ajutor de 52,3 miliarde de euro.

În comparație cu 29,2 miliarde de euro din partea țărilor și instituțiilor UE.

Regatul Unit a oferit 6,65 miliarde de euro, fiind astfel a doua țară care a contribuit cel mai mult.

Această sumă echivalează cu aproximativ 0,15% – 0,25% din PIB-ul Regatului Unit, ceea ce reprezintă locul șapte la nivel mondial.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Na si voi, ce vreti? Interesele militare americane in zona, biznisurile famigliei, laboratoarele, milioanele de ha de terenuri agricole americane in zona etc. trebuiesc protejate cumva.

 2. Sa se declare americani si sa terminam…

 3. Abia asta e motivul real pt. care nu se mai termina razboiul. Daca era Ucraina era armata corespunzator, se termina totul in vara,cel tarziu. Franta,Germania,Italia,slugile lui Putin, se fac ca fac treaba, privesc ingrijorati si aia e. NATO = SUA + sateliti.

 4. Aici trebuie adaugate si sumele necesare gazduirii refugiatilor, aproximativ 500Eur/luna/refugiat

  • Ce gluma buna sunt sumele alea pe langa miliardele de dolari bagati de SUA in echipamente.Asta e, Europa o mare bashina cu aere si cam atat.

 5. „Utila” transparenta media si libera circulatie a informatiilor! Astfel de cifre/rapoarte dau efectiv fluvii la moara Rusiei si sustinatorilor ideei, deja larg raspandite, ca acest conflict este, in realitate, un conflict via proxy intre NATO (in special US/UK) si Rusia, premergator unui razboi declarat intre cele doua parti.

  Sigur, nu se afirma direct, evident, iar unora trebuie sa li se si deseneze…

 6. Dar prost..uza mica al lui Putin, soldati ucraineni nu sunt in Rusia, dar sunt soldati rusi in Ucraina.Acum du-te si ia-ti rubla si baga un covrig pe azi, apoi dormi ca sa pacalesti foamea.

 7. Da bai, cum sa nu! Ca doar americanii au invadat pe 22 feb nu rusnacii cu ajutorul getmanilor si uniunii coruptilor europeni.

 8. Mă ta. Spera si ea la ceva „sculă” proaspată.
  Putinist spu r cat, stapanii tai invadeaza o tara sa o distruga si americanii sunt de vina. Bubui de pr o st.

 9. Asa-i, fara americani Europa e parlita.

  • A treia oara cand o scoate din rahat : WWI, WWII, WW-Putin . Toti gibonii care critica America, ar trebui sa-si imagineze cum arata Romania astazi daca americanii nu interveneau in cele 2 razboaie mondiale in sprijinul aliatilor. As putea spune ca Romania era cam la jumatate fata de cat e in ziua de azi.

  • eram toti blonzi si aveam mercane bay!