G4Media.ro

Statele Unite anunță un nou ajutor militar de 600 de milioane de…

Sursa foto: Twitter / The Cooper Union

Statele Unite anunță un nou ajutor militar de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina

Statele Unite au anunţat joi un nou ajutor militar în valoare de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv echipamente de deminare şi diferite tipuri de muniţii, relatează AFP, citată de Agerpres.

Acest ajutor vizează să acopere „nevoile Ucrainei pe câmpul de luptă” şi demonstrează „sprijinul neclintit” al Statelor Unite, a declarat Pentagonul într-un comunicat.

Cu toate acestea, acest nou ajutor nu va fi disponibil imediat pe teren, deoarece se încadrează în Programul de asistenţă pentru securitate destinat Ucrainei, prin care Washingtonul furnizează echipamente acestei ţări prin intermediul industriei sale de apărare sau a partenerilor săi.

Acest anunţ al SUA survine la o zi după cel privind un program de un miliard de dolari, care include muniţie antitanc cu uraniu sărăcit, pentru a da „un nou impuls” contraofensivei ucrainene împotriva forţelor ruse.

Acest ajutor a fost anunţat în Ucraina de secretarul de stat american Antony Blinken în cadrul unei vizite surpriză în această ţară.

Este pentru prima dată când Statele Unite intenţionează să livreze Ucrainei astfel de muniţii cu uraniu sărăcit, care sunt controversate din cauza riscurilor toxice pentru militari şi populaţie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...