G4Media.ro

Statele Unite: Administrația Biden vrea să consolideze reglementarea criptomonedelor

Sursă foto: Pexels

Statele Unite: Administrația Biden vrea să consolideze reglementarea criptomonedelor

Agențiile guvernamentale americane trebuie să își intensifice eforturile pentru a consolida legislația în sectorul activelor digitale și să identifice lacunele în reglementarea criptomonedelor, a declarat vineri Casa Albă, citată de boursorama.com.

Departamentul Trezoreriei va conduce, de asemenea, un grup de agenții guvernamentale pentru a studia potențialul unei monede digitale emise de o bancă centrală, deși Casa Albă nu s-a pronunțat în favoarea unui dolar digital.

Acțiunea colectivă a guvernului, anunțată într-o serie de rapoarte, urmează unui ordin executiv semnat în acest an de președintele american Joe Biden „privind asigurarea dezvoltării responsabile a activelor digitale”.

Rapoartele îndeamnă autoritățile de reglementare, cum ar fi Securities and Exchange Commission (SEC) și Commodity Futures Trading Commission (CFTC), să emită orientări și norme cu privire la riscurile asociate ecosistemului activelor digitale, inclusiv utilizarea acestora pentru spălarea banilor sau fraudă.

De asemenea, Casa Albă a declarat că Joe Biden va lua în considerare posibilitatea de a cere Congresului să modifice Legea privind secretul bancar pentru a se aplica furnizorilor de servicii de active digitale, inclusiv bursele de criptomonede și platformele de tokenuri nefungibile (NFT).

De asemenea, Departamentul de Justiție a anunțat că a creat un grup de coordonare a activelor digitale care supraveghează 150 de procurori federali pentru a urmări infracțiunile legate de criptomonede.

Valoarea criptomonedelor a depășit anul trecut 3.000 de miliarde de dolari, dar sectorul s-an confruntat cu o serie de deprecieri puternice în acest an.

Brian Deese, directorul Consiliului Economic Național, a declarat că, în lipsa unei supravegheri adecvate, criptomonedele ar putea submina stabilitatea financiară și securitatea națională.

„Reglementarea criptomonedelor este necesară pentru ca activele digitale să joace rolul pe care credem că îl pot juca în încurajarea inovării și în susținerea competitivității noastre economice și tehnologice”, a adăugat el.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter