G4Media.ro

Startupul de inteligenţă artificială xAI, deținut de Elon Musk, lansează Grok, concurent…

Sursa foto: xAI

Startupul de inteligenţă artificială xAI, deținut de Elon Musk, lansează Grok, concurent al ChatGPT, pentru utilizatorii X Premium+

Elon Musk a declarat joi că startupul său de inteligenţă artificială (AI) xAI lansează Grok, concurent al ChatGPT, pentru abonaţii Premium+ ai platformei de socializare X, transmite Reuters, citată de News.ro.

Musk a făcut anunţul într-o postare pe X, fără a mai dezvălui detalii despre lansare.

Luna trecută, el a spus că, de îndată ce Grok va ieşi din testarea beta timpurie, va deveni disponibil pentru abonaţi.

Pe măsură ce mai mulţi agenţi de publicitate se îndepărtează de platforma de microblogging, miliardarul a insistat asupra reducerii dependenţei companiei de publicitate şi şi-a îndreptat atenţia asupra abonamentelor şi a le face mai atractive.

El chiar intenţionează să transforme X într-o ”super aplicaţie”, oferind o gamă largă de servicii abonaţilor săi, de la mesagerie şi reţele sociale până la plăţi peer-to-peer.

Musk a lansat xAI în iulie, ca răspuns la eforturile Big Tech în AI, pe care le-a criticat pentru cenzura excesivă şi lipsa măsurilor de siguranţă adecvate.

Marile companii de tehnologie, inclusiv Microsoft şi Google, parte a grupului Alphabet, se întrec pentru a lansa produse bazate pe inteligenţă artificială, după ce chatbot-ul OpenAI, ChatGPT, a atras imaginaţia companiilor şi utilizatorilor la nivel global.

Musk a cofondat OpenAI în 2015, dar a demisionat din consiliul companiei în 2018.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu