G4Media.ro

Sprijinul SUA pentru Israel depinde de măsurile luate pentru a proteja civilii…

Foto: Facebook Casa Albă/Benjamin Netanyahu

Sprijinul SUA pentru Israel depinde de măsurile luate pentru a proteja civilii și lucrătorii umanitari din Gaza, i-a transmis Biden lui Netanyahu / Președintele SUA cere o încetare imediată a focului

Casa Albă tocmai a publicat o înregistrare oficială a convorbirii dintre președintele Joe Biden și premierul israelian Benjamin Netanyahu de joi.

Potrivit acesteia, cei doi lideri au discutat despre situația din Gaza, Biden „subliniind că atacurile asupra lucrătorilor umanitari și situația umanitară generală sunt inacceptabile”, transmite BBC.

De asemenea, Biden ar fi precizat clar că Israelul trebuie „să anunțe și să pună în aplicare o serie de măsuri specifice, concrete și măsurabile pentru a rezolva problema daunelor provocate civililor, a suferințelor umanitare și a siguranței lucrătorilor umanitari”.

În comunicat se adaugă că Biden i-a spus omologului său israelian că politica SUA „în ceea ce privește Gaza va fi determinată de evaluarea noastră privind acțiunile imediate ale Israelului cu privire la aceste măsuri” și a subliniat că o încetare imediată a focului „este esențială pentru a stabiliza și îmbunătăți situația umanitară și pentru a proteja civilii nevinovați”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...