G4Media.ro

Sprijin de până la 5,4 miliarde EURO acordat de cincisprezece state membre…

sursa foto: Pexels.com

Sprijin de până la 5,4 miliarde EURO acordat de cincisprezece state membre UE pentru un proiect major în lanțul valoric al tehnologiei hidrogenului / România nu face parte din consorțiu

Comisia Europeană a aprobat luni, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, un proiect important de interes european comun („IPCEI”) pentru a sprijini cercetarea și inovarea, precum și prima implementare industrială în lanțul valoric al tehnologiei hidrogenului, potrivit unui comunicat al executivului european.

Proiectul, denumit „IPCEI Hy2Tech”, a fost pregătit și notificat în comun de cincisprezece state membre: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia și Spania.

România nu face parte din acest mega-proiect european.

Statele membre vor furniza până la 5,4 miliarde de euro sub formă de finanțare publică, care se așteaptă să deblocheze investiții private suplimentare de 8,8 miliarde de euro.

În cadrul acestui proiect, 35 de întreprinderi cu activități în unul sau mai multe state membre, inclusiv 8 întreprinderi mici și mijlocii și întreprinderi nou-înființate, vor participa la 41 de proiecte.

Proiectul va acoperi o mare parte a lanțului valoric al tehnologiei hidrogenului, inclusiv (i) generarea de hidrogen, (ii) pilele de combustie, (iii) stocarea, transportul și distribuția hidrogenului și (iv) aplicațiile pentru utilizatorii finali, în special în sectorul mobilității.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Noi am livrat laserul de la Măgurele și dus in spațiu a fost. Miliarde de lei a bagat Guvernul… cot la cot cu UE.
    Gata. Schema nu mai merge ca nu mai are Guvernu bani

  2. romania ARE GRIJA DOAR SA GHIFTUIASCA LACUSTELE PARTIDULUI.

  3. suntem sclavi…suntem neansemnati…suntem niste glume proaste pentru barosanii europei…nu ne depasim conditia pentru ca ramanem aceiasi mistocari neseriosi golani cu regulile stabilite de uniune…si totul se datoreaza „iubitilor” nostri conducatori…sa le dau suedeza! din toti rarunchii!

  4. Vergil Popescu vizionarul ne a retras din, combinatia cu interconectorul dintre Bulgaria si Grecia, deetc ce ar fi perspectivein ca restu de gogomani sa ii duca capul mai mult?

  5. România nu este interesată de tehnologia hidrogenului, ci de tehnologia AURului.

  6. Oamenii de știință au plecat…
    Să primească banii hoții și amantele lor ,fete cercetătoare…?