G4Media.ro

Spitalul Județean Neamț solicită sprijin financiar de la populaţie pentru reabilitarea secţiei…

Sursa foto: Exploziv TV Neamț

Spitalul Județean Neamț solicită sprijin financiar de la populaţie pentru reabilitarea secţiei ATI care a ars în 2020 / ”În loc sa aşteptăm luni întregi pentru proiecte, hotărâri de consiliu şi licitaţii…”

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ a făcut un apel către populaţie să sprijine financiar reabilitarea secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) care a ars într-un incendiu în noiembrie 2020, informează Agerpres.

„În loc sa aşteptăm luni întregi pentru proiecte, hotărâri de consiliu şi licitaţii, un ONG dedicat, Fundaţia pentru Copii Alex Zamfir, a luat iniţiativa de a strânge fonduri pentru a accelera procesul de reabilitare. Orice contribuţie, fie ea mare sau mică, aduce o schimbare pozitivă. Suntem în căutarea oricărei firme sau persoane care poate dona pentru a asigura finalizarea reabilitării secţiei ATI, esenţială pentru funcţionarea optimă a spitalului nostru”, este mesajul transmis de SJU Piatra-Neamţ.

Conducerea spitalului a anunţat că o parte din sumă a fost strânsă iar primele lucrări de reabilitare a secţiei au început.

În momentul de faţă, secţia ATI funcţionează în Spitalul Modular construit în curtea unităţii sanitare de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” din donaţii.

Conducerea SJU a anunţat că, după reabilitarea secţiei ATI din spital, Spitalul Modular va fi destinat pacienţilor oncologici, având în vedere că această secţie este în curs de reabilitare.

Pe 14 noiembrie 2020, în jurul orei 18,30, la SJU Piatra-Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi.

În incendiu au murit 10 pacienţi iar două cadre medicale au suferit arsuri.

Alţi 6 pacienţi, dintr-un salon alăturat celui în care a izbucnit incendiul, au fost transferaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care era unitate suport COVID.

Dintre cei 6 pacienţi transferaţi, doar unul singur a supravieţuit.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Cum sa construiești fără proiect? Dacă iese coteț de găini în loc de spital? Sau, dacă ia foc din nou? Și ce au făcut din 2020 pana azi?

  • Sa mearga sa ce.rse,asca la mafia PSD-PNL care sunt la pu,tere si care ne taxeaza cu 50% din salariu sub asa numitul C.A.S.S pe care ni l-au ba.gat si in bonurile de ma..sa si urmeaza sa-l ba,ge si la ha.rtia igi.enica! Cat timp nu votati USR o sa aveti spitale dintre picioare de la mafia PSD-PNL asa cum au contruit in ultimii 34 de ani… 0 barat!

  • Unde dai și unde crapa. Eu zic ca nu e normal sa construiești fără proiect și tu îmi spui de mafia pnlpsdudmereuhaur. Nu e normal sa faci lucrări fără proiect indiferent de cine se afla la butoane asa cum ne e bine sa iei buline fără sfatul medicului sau sa-ti faci instalația de gaze dacă nu ai atestat asa cum nici nu e normal sa feliciți pe cineva ca a făcut treaba pe care trebuia sa o facă.

 2. La promisiunile de construire a noi spitale noi nu reusim sa refacem pe cele vechi.

 3. Ceva vinovati gasim si noi sau doar cerem bani sa avem de unde fura ?

 4. cine va manageria banii aia stransi din donatii? care sunt oamenii aia ?
  raspunsul e SPECIALISTII PSDNLUDMR si noi stim ca SPECIALISTII PSDNLUDMR sunt EXTREM DE SCUMPI, ei intai trebuie sa faca un comitet, sa ia niste secretare, niste soferi, niste masini, un sediu, si apoi daca mai sunt bani , sa faca un proiect in care totul sa fie x 2
  mai pe scurt, as dona bani doar daca s-ar ocupa oameni competenti, transparenti, cum am donat pentru Daruieste Viata

 5. Stai, domnule, ca eu inca mai astept raportul Corpului de Control la primului ministru, trumis acolo in 2020, sa ne lamureasca ce s-a intamplat in cazul incendiului.

  Da citim raportul si dupa mai vedem ce e de facut. Nu?

  • Este deschis si un dosar penal care sta intr-un sertar asteptand prescriptia faptelor, eventual gasiti vinovati niste angajati ai spitalului.