G4Media.ro

Spitalul din Sfântu Gheorghe, premiat pentru a treia oară pentru rapiditate, în…

Sursa foto: Facebook Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Spitalul din Sfântu Gheorghe, premiat pentru a treia oară pentru rapiditate, în cazul accidentelor vasculare cerebrale ischemice / Se face aici un tratament, în medie, în 31 de minute şi 90 de secunde de la intrarea pacientului în spital

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a fost premiat, pentru al treilea an consecutiv, pentru rapiditate şi eficienţă în îngrijirea pacienţilor cu accidente vasculare cerebrale ischemice, informează conducerea instituţiei, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Premiul Diamond este cea mai înaltă distincţie acordată de organizaţia internaţională ESO Angels şi Societatea Europeană de Stroke.

Timpul mediu de intervenţie de la intrarea pacientului pe uşa spitalului şi până la efectuarea trombolizei – un tratament puternic pentru dizolvarea cheagului de sânge – a ajuns la 31 de minute şi 90 de secunde.

Conducerea spitalului a precizat că pe 1 iulie se vor împlini patru ani de când această procedură este utilizată cu succes la Sfântu Gheorghe, în această perioadă fiind tratate, în total, 209 cazuri.

Îmbunătăţirea timpului de intervenţie a fost posibilă şi datorită sistemului de prenotificare, cu ajutorul căruia echipajele de Ambulanţă contactează direct medicul neurolog şi Unitatea de Primiri Urgenţe, înainte ca pacientul să ajungă la spital, pentru ca echipa medicală să obţină din timp toate informaţiile necesare despre acesta.

Premiile ESO Angels sunt acordate în semn de recunoaştere şi apreciere echipelor şi persoanelor care s-au distins prin îmbunătăţirea calităţii în practica terapeutică a accidentului vascular cerebral şi doar două unităţi medicale din România, din cele peste 40 care participă la programul naţional de tromboliză, au fost premiate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...