G4Media.ro

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se redeschide parțial, doar la demisol, la…

Sursa foto: Inquam Photos / Costin Dinca

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se redeschide parțial, doar la demisol, la aproape opt luni de la incendiul din secția ATI în care au murit 7 persoane

După mai bine de șapte luni și jumătate, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se redeschide parțial. Demisolul clădirii principale va fi primul care va deveni funcțional, săptămâna aceasta, anunță managerul unității sanitare, Claudia Cambrea, transmite Rador.

Managerul a precizat că vor funcţiona zece paturi de spitalizare de zi, unde, practic, pacienţii cu boli infecţioase, forme medii şi uşoare, vor putea fi asistaţi de către medici. La demisol va funcționa și centrul antirabic. De asemenea, farmacia și laboratorul spitalului sunt gata să își reia activitatea.

În prezent, în structura modulară din curtea unității sanitare funcționează un centru de spitalizare de zi, cu patru paturi.

După ce va fi redeschis demisolul, acesta ar putea redeveni centru de evaluare COVID, așa cum a fost până în primele zile ale acestei luni.

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase speră ca spitalizarea continuă să poată fi reluată până la începerea sezonului estival.

Un puternic incendiu a izbucnit, în 1 octombrie 2021, la secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, şapte pacienţi pierzându-şi viaţa. Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi internaţi în unităţi medicale din judeţul Constanţa. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au pierdut viaţa.

Sursa foto: Inquam Photos / Costin Dinca

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. voiculescu si mihaila sunt de vina, VOTATI USL sa nu mai avem din astea