G4Media.ro

Spionajul a ajuns la nivelul Războiului Rece, afirmă șeful serviciilor germane de…

sursa foto: Unsplash

Spionajul a ajuns la nivelul Războiului Rece, afirmă șeful serviciilor germane de informații

Șeful serviciului de informații interne al Germaniei a declarat, joi, că nivelul spionajului în acest moment este comparabil cu cel din timpul Războiului Rece, sau chiar mai ridicat, conform ABC News.

Thomas Haldenwang, președintele agenției de informații BfV, a avertizat, de asemenea, asupra riscului crescut de sabotaj pe fondul războiului Rusiei din Ucraina. Germania a demascat în ultimii ani o serie de spioni ruși care operează în țară.

„Astăzi evaluăm nivelul de spionaj împotriva Germaniei cel puțin la nivelul Războiului Rece – dacă nu chiar semnificativ mai mare”, a declarat Haldenwang în cadrul unui eveniment la Berlin.

El a prezis că „într-o lume a ostilităților deschise și a sancțiunilor drastice, pragul de inhibiție pentru spionaj, sabotaj și influență ilegitimă va continua să scadă”.

BfV și-a intensificat monitorizarea activităților grupurilor extremiste și ale persoanelor care încearcă să pună la îndoială legitimitatea guvernului în urma pandemiei de coronavirus și a războiului din Ucraina. Haldenwang a declarat că riscul reprezentat de astfel de mișcări a fost sporit de puterile străine care încearcă să promoveze propaganda antiguvernamentală prin dezinformare.

Cel mai înalt oficial de securitate al Germaniei, ministrul de interne Nancy Faeser, l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că a alimentat ideea de „rusofobie” în Occident de când a lansat războiul din Ucraina.

sursa foto: Unsplash

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. De fapt abia acum are loc sfarsitul razboiului rece !