G4Media.ro

Spania a redeschis duminică frontiera cu Franța. Portugalia preferă să aştepte până…

Spania a redeschis duminică frontiera cu Franța. Portugalia preferă să aştepte până la 1 iulie pentru a deschide frontiera terestră cu Spania

Traficul a fost reluat duminică între Franţa şi Spania, care a redeschis frontiera sa punând capăt stării de alertă şi unei izolări de aproape 100 de zile pentru a opri epidemia de coronavirus. Portugalia, deocamdată neafectată de coronavirus, preferă să aştepte până la 1 iulie pentru a deschide frontiera terestră cu Spania.

La punctul de frontieră Perthus, între regiunea franceză Occitania şi Catalonia spaniolă, a trecut o maşină la 2 sau 3 minute, de la ora 9.20 dimineaţa, a transmis AFPTV, conform news.ro

Trecerile către Franţa au fost mai multe decât către Spania. Maşinile nu se opreau, frontiera fiind deschisă de sâmbătă, de la miezul nopţii.

Cetăţenii Uniunii Europene şi ai altor state membre ale spaţiului Schengen pot intra în Spania şi nu mai sunt obligaţi la o carantină de 14 zile.

Spania a intrat în perioada „noua normalitate”, cu noi reguli pentru evitarea revenirii infecţiilor. Spaniolii trebuie să poarte măşti în spaţiile închise şi în aer liber când nu este posibil să menţină distanţa de siguranţă de 1,5 metri cu alte persoane. Accesul în sălile de spectacol, piscine şi plaje, hoteluri şi restaurante rămâne limitat la un procentaj care variază în funcţie de regiuni.

De la 1 iulie, Spania va deschide frontierele către toate statele, în special pentru a salva ceea ce a mai rămas din sezonul turistic. Turismul reprezintă 12% din PIB0-ul Spaniei.

sursa foto: Pexels/Barcelona

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.