G4Media.ro

Spania a inclus măștile de protecție pe lista articolelor pe baza cărora…

sursa foto: Pexels

Spania a inclus măștile de protecție pe lista articolelor pe baza cărora se calculează inflația / CD-urile și DVD-urile, scoase din coșul de consum

Autorităţile spaniole au decis să includă costul măştilor faciale pe lista articolelor pe baza cărora se calculează inflaţia, un nou exemplu al impactului de amploare al pandemiei, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Coşul de bunuri şi servicii pe baza cărora este calculat indicele preţurilor de consum este revizuit periodic pentru a „include noi produse al căror consum începe să fie important”, a anunţat luni Institutul naţional de statistică (INE) din Spania. Instituţia a adăugat că în coşul de consum au fost adăugate şi abonamentele la publicaţiile online, în timp ce au fost scoase DVD-urile şi CD-urile.

Măştile sunt purtate pe scară largă în Spania, fiind obligatorii în majoritatea spaţiilor publice închise. La finele lunii decembrie, când numărul cazurilor de infecţie cu tulpina Omicron a explodat, premierul spaniol Pedro Sanchez a reintrodus obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise. Însă ordinul premierului aştepată aprobarea Parlamentului.

Spania se confruntă cu cea mai ridicată inflaţie din ultimele trei decenii. INE a anunţat luni că indicele anual al preţurilor de consum a încetinit la 6,1% în ianuarie, de la 6,5% în decembrie, motivul principal fiind scăderea preţurilor la electricitate.

Sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. E cat se poate de logic!