G4Media.ro

SpaceX donează 50 de terminale de satelit insulelor Tonga pentru a le…

Sursa foto: Wikipedia / European Space Agency (esa.int)

SpaceX donează 50 de terminale de satelit insulelor Tonga pentru a le ajuta să se reconecteze cu lumea

SpaceX, compania aerospaţială americană înfiinţată de Elon Musk, a donat 50 de terminale de satelit insulelor Tonga pentru a le ajuta să se reconecteze cu lumea, după erupţia vulcanului de la jumătatea lunii ianuarie, au anunţat vineri autorităţile acestui arhipelag din sudul Pacificului, relatează AFP, citată de Agerpres.

„SpaceX ne-a oferit 50 de terminale cu deschidere foarte mică VSAT şi studiem modul în care le putem folosi cât mai bine”, a declarat prim-ministrul tonghez, Siaosi Sovaleni.

Micul regat insular, cu capacitate redusă de internet, studiază de asemenea oferte pentru a spori lăţimea de bandă a internetului „un lucru pe care îl testăm chiar în aceste momente”, a precizat premierul.

Membri ai personalului tehnic SpaceX şi ai guvernului din Tonga sunt pe cale să instaleze echipamentul pentru ca acesta să devină operaţional de săptămâna viitoare.

Violenta erupţie a vulcanului Hunga Tonga-Hunga Ha’apai din 15 ianuarie a provocat un tsunami puternic care a dus la ruperea unui cablu cu o lungime de 840 de kilometri, care lega Tonga de arhipelagul Fidji.

Premierul Sovaleni a declarat că se prevede ca reparaţiile la acest cablu să fie finalizate la începutul săptămânii viitoare.

Sursa foto: Wikipedia / European Space Agency (esa.int)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...