G4Media.ro

Soția lui Alexei Navalnîi cere Uniunii Europene să nu recunoască alegerile din…

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

Soția lui Alexei Navalnîi cere Uniunii Europene să nu recunoască alegerile din Rusia de luna viitoare

Văduva lui Alexei Navalnîi a cerut Uniunii Europene să nu recunoască alegerile din Rusia de luna viitoare, relatează CNN.

O transcriere publicată marți a dezvăluit apelul pasionat al Iuliei Navalnaia în fața Consiliului pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene, în timp ce îl acuza pe președintele rus Vladimir Putin de uciderea soțului ei.

„Putin mi-a ucis soțul exact cu o lună înainte de așa-zisele alegeri. Aceste alegeri sunt false, dar Putin încă are nevoie de ele. Pentru propagandă. El vrea ca întreaga lume să creadă că toată lumea din Rusia îl susține și îl admiră. Nu credeți această propagandă”, a declarat ea luni.

Marți, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acuzațiile Navalnîi la adresa lui Putin sunt „absolut nefondate” și „grosolane”.

În discursul său, Navalnaia a cerut, de asemenea, UE și întregii comunități globale să își regândească strategiile împotriva lui Putin.

„El nu înțelege limbajul diplomației și nu recunoaște nicio regulă a jocului. Așa că poate ar trebui să încetăm să mai jucăm după reguli?”, a spus ea.

„În loc să facem declarații, trebuie să acționăm. Să nu promitem imposibilul și să nu discutăm despre ceva timp de ani de zile. Haideți să o facem”, a adăugat ea.

Liderul de la Kremlin candidează pentru un al cincilea mandat de președinte al Rusiei în alegerile de luna viitoare, în care se așteaptă să obțină un mandat care îl va menține în funcție până în 2030. El este acum cel mai longeviv conducător rus de la dictatorul sovietic Iosif Stalin încoace.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...