G4Media.ro

Sorin Grindeanu anunță începutul lucrărilor la terminalul de plecări externe al Aeroportului…

Sursa foto: Aeroportul „Traian Vuia” Timișoara

Sorin Grindeanu anunță începutul lucrărilor la terminalul de plecări externe al Aeroportului Timișoara: ”Doresc să fie pentru plecări în Schengen”/ Investiția ajunge la 22 de milioane de euro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri că au demarat lucrările la ”cea mai importantă investiţie la Aeroportul Timişoara, din istorie”, de aproximativ 22 de milioane de euro, prin care, în termen de un an, va fi construit Terminalul de Plecări Externe, transmite Agerpres.ro.

Acesta a afirmat că îşi doreşte ca respectivul terminal să fie unul de plecări în Schengen.

„Au demarat lucrările la ceea ce înseamnă cea mai importantă investiţie din istorie, la Aeroportul Timişoara. Este parte din sumele alocate în acest an de Ministerul Transporturilor către Aeroportul Internaţional Timişoara şi vorbim despre Terminalul nou de plecări. Îmi doresc ca cei care construiesc să se înscrie în termene, astfel încât la finalul anului viitor să avem recepţia acestei lucrări. Îmi doresc ca acest Terminal de plecări sa fie unul pentru plecări în Schengen, iar noi, românii, să nu mai avem nevoie de vamă”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA), iar finanţarea este asigurată din trei surse, respectiv din fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale aeroportului.

Noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 metri pătraţi, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor.

Ministrul Transporturilor a menţionat că îşi doreşte ca noua investiţie să ajute la dezvoltarea aeroportului, iar constructorul să respecte termenele fixate.

Noua construcţie va completa Terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja în exploatare din 29 iulie 2021 şi a presupus o investiţie de 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale aeroportului.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Gunnmoiul e setat sa cheltuie bugetul întregii Românii doar pentru dezvoltarea zonei de unde e el. Autostrada spre Serbia, pod spre Bulgaria, aerogara Timișoara, centură Timișoara, modernizare feroviară in zona Timișoara. Tipic psdeu

  2. Sa termine macar una care a inceput-o.

  3. Plecari pe termen lung sau indefinit😂