G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu vizează modificări în CNATDCU, instituția cheie în gestionarea plagiatelor: Am…

Sorin Cîmpeanu vizează modificări în CNATDCU, instituția cheie în gestionarea plagiatelor: Am o problemă cu lipsa de coerență și de responsabilitate în asigurarea suportului pentru deciziile Consiliului

Ministrul educației are în vedere modificări în instituția cheie care soluționează sesizările de plagiat în doctorate. „Am o problemă cu lipsa de coerență și cu lipsa de responsabilitate în asigurarea suportului pentru deciziile CNATDCU”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Sorin Cîmpeanu, întrebat dacă l-a schimbat din funcție pe coordonatorul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), Ion Ciucă.

Numit în această poziție în 2016 de ministrul de atunci Adrian Curaj, Ion Ciucă este directorul Direcției de guvernanță a instituțiilor de învățământ superior din Ministerul Educației, profesor la Universitatea Politehnica București, iar în 2016 a acordat asistență Școlii Doctorale a Academiei SRI pentru reorganizarea structurii școlii doctorale.

UPDATE Ion Ciucă a precizat pentru Edupedu.ro că nu a făcut niciodată parte din conducerea Școlii Doctorale a Academiei SRI, așa cum relatase Pressone.ro, preluată de Edupedu.ro.

“Alături de dl Gigel Paraschiv am fost analizați de Agenția Națională de Integritate (ANI) dacă suntem în conflict de interese și am primit decizie că nu se verifică nimic din ceea ce am fost acuzați. Mi s-a cerut din partea universității asistență pentru a-și reorganiza structura școlilor doctorale, în 2016. Ne-au solicitat la Minister sprijin pe acest domeniu. Eu nu puteam să fac parte din școala dânșilor, asta presupunea să am norma de bază acolo, să fiu cu carte de muncă acolo. Singura mea colaborare este instituțională cu ei, am fost la o singură ședință la ei, am reprezentat Ministerul Educației, iar un angajat al Ministerului Educației care merge oficial acolo nu poate fi membru al școlii doctorale acolo. Am fost solicitat ca director de Direcție la Minister”, a declarat Ion Ciucă pentru Edupedu.ro.

Acesta a precizat că, “până vineri, răspund de secretariatul tehnic al CNATDCU. Domnul ministru decide ce face, când face”. Întrebat în ce stadiu este sesizarea de plagiat împotriva lui Gabriel Vlase, Ciucă a răspuns că “toate sesizările de plagiat sunt analizate de CNATDCU. Se fac comisii de lucru și se analizează. Universitatea este notificată de secretariatul tehnic al CNATDCU să trimită toate documentele necesare și până acum dacă nu se trimiteau toate actele la dosar nu era îndeplinită procedura de lucru. Acum, Monica Anisie a schimbat procedura și aceasta prevede ca CNATDCU se poate pronunța și fără toate documentele. Consiliul CNATDCU a solicitat în vară să fie refăcute comisiile și au început oamenii să lucreze. Eu, ca secretariat tehnic, nu am nicio pârghie să forțez universitatea sau pe cei din comisiile de lucru să transmită documentele de lucru. Acum au început să vină rapoartele. Fiecare membru al comisiei face un raport individual și unul dintre ei este numit raportor și face raport cu ideile care se desprind și îl semnează toți, după care decizia este publicată pe site-ul CNATDCU“.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Eu as fi interesat sa aflu daca la ITM sunt inregistrate acele ‘doctorate’ pentru a se putea incasa suplimentar la salariu de pe urma lor.
  Sa ghicesc… nu e Digitalizat nici ITM-ul, nu exista nici lege care sa permita astfel de interogari si luat „ținte”. Rămânem fara bani sa platim experti adevarati pentru ca locurile bine platite au fost ocupate de impostori… si ne intrebam de ce parasește poporul educat România…

 2. Asta micu se leaga de chichite, cand plagiatul e regula si nu exceptia intr-o tara plina de „doctori”.

 3. Auto-correct este un program pentru Windows dezvoltat în limba română. Copiezi textul și ți-l scoate corect. PROOFREADING CÂND GE PATRU?

 4. Make no mistake, corpul profesoral actual NU dorește demascarea plagiatelor.
  Cei mai mulți universitari sunt plagiatori, impostori cu cariere de butaforie, construite prin furt intelectual, pile și proptele politice.
  Fără lucrări științifice semnificative, fără har didactic și fără urmă de moralitate, clanurile universitare poartă vina pentru lipsa crasă de competență care ne subminează șansele la o viață normală. Din cauza lor avem medici prost pregătiți, ingineri slabi, profesori de liceu cu nivel de grădiniță și armate de habarniști care ocupă mai toate funcțiile publice.
  Incompetența generalizată împreună cu prostia mândră și agresivă, ăsta e “binomul” care definește România de azi.

 5. Sa se abroge sporul salarial pentru cei cu doctorate si se va termina si cu industria plagiatelor. ” Dotorii” sa ia bani de pe urma materializarii ” inventiei”, nu de la stat.

  • Imposibil. Asa ii invatam si pe astia mici:

   70% din elevii din Sectorul 1 se incadreaza la a lua bursa de …. merit!!! 70%, nu mai putin!!! Astia toti o sa aiba doctorate, nu?, pentru ca merita …

   Ceilalti 30% cred ca n-au vrut, ca altfel luau si ei bursa de merit.

   Sa intreb daca a existat vreun repetent, in ultimii ani, in sectorul 1? 🙁

 6. Pentru cine nu își amintește, acest deșeu traseist care a ajuns ministrul educației a cerut în urmă cu ceva timp AMNISTIA plagiatelor !
  Câmpeanu este pentru educație ce a fost Dragnea pentru justiție, răul suprem. Orice măsură ar iniția are scop malefic, trebuie atenție maximă cu acest impostor.

 7. Daca PNL ar fi venit cu intentia de a reforma Romania (asa cum pretinde presedintele), acum Emilia Sercan ar fi condus aceasta comisie, miniserul mediului ar fi fost condus de Daniel Bodnar, la Interne am fi avut un reprezentant al societatii civile iar doamnele de la Daruieste viata ar fi condus depertamentul de investitii al ministerului sanatatii, la munca ar fi ministru o persoana care nu a incasat niciodata salariu de la stat etc. Doar cand vom vedea astfel de schimbari in politica romaneasca vom putea spera sa se schimbe aceasta societate!!!

 8. La asa exprimare alambicata, ceva de genul „sora lu’ frati-miu Marin”, e evident ca dl Campeanu NU va face nimic!
  Spune CLAR, dle Campeanu, ce PROBLEMA ai!!!
  Si mai ales ce SOLUTII ai!!!
  Ca Ministru FACI, nu ne ametesti cu exprimari ca la TV!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.