G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu: Subiectele de la evaluarea naţională şi bacalaureat vor fi perfect…

Sorin Cîmpeanu: Subiectele de la evaluarea naţională şi bacalaureat vor fi perfect adaptate perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de criză sanitară

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că subiectele de la evaluarea naţională şi bacalaureat vor fi „perfect adaptate” perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de criză sanitară – relatează Agerpres.

„Atâta vreme cât această perioadă de criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională pentru orice sistem de educaţie, inclusiv pentru sistemul de educaţie românesc este total incorect să plătească doar elevii cauzele obiective generate de criza sanitară sau, să spunem, oarecare pricepere de nivel scăzut al autorităţilor în a gestiona acest proces. Pe cale de consecinţă, subiectele vor fi perfect adaptate acestei perioade care înseamnă doi ani din parcursul educaţional al elevilor care susţin probele naţionale. Şi evaluarea naţională şi bacalaureat. Vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească”, a spus ministrul la TVR 1.

În ceea ce priveşte meditaţiile, Cîmpeanu a spus că acestea sunt „un lucru obişnuit” în orice stat, însă trebuie respectate condiţiile de etică din partea cadrelor didactice.

„O chestiune de bun-simţ – ca un profesor să nu facă meditaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi. Nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică”, a spus reprezentantul Ministerului Educaţiei.

Potrivit lui Cîmpeanu, va exista o comisie naţională de inspecţie care să verifice respectarea normelor de etică şi deontologie profesională.

„La nivelul legii vom ridica această interdicţie – noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului „România Educată” şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie. (…) Vom avea o comisie naţională, pentru prima oară, care va avea acest obiectiv: verificarea respectării normelor de etică şi deontologie profesională din partea cadrelor didactice. Din această comisie vor putea să facă parte, spre exemplu, profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur, profesori care să aibă şi experienţă şcolară”, a explicat demnitarul.

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Adica stim ca sunt mai prosti si ii vom trata ca atare.

  • Sunteti invidios ca pe dvs nu v-au tratat asa?

  • Esti usurat, postac, inca o tîrla de voturi de la astia pentru uuuseeeleeee, ai salariul asigurat.

  • Ati simtit cumva o usurare pe capul dvs? Asa se poarta la dvs, la postacii de care vorbiti, va usurati unii pe altii? Nu comentez. Dar de ce nu comunicati intre voi offline, mai ales chestii d-astea. Dup-aia iara zceti ca scriu prea multe raspunsuri la comentariile voastre insipide.

  • Vezi ca nu s-au sters uuuseeeeliiiistii de 💩, meri si curata-i

  • Nu mai e hârtie dl.chix, ați folosit-o dvs pe toată după ce ați mâncat.

 2. au invatat?

 3. Liniuțe și bastonașe 👍

 4. Tampeanu este oficial cel care a ingropat Romania Educata. Dezastru mai mare ca acum nici ca s-a pomenit!

  • Atunci de ce n-o aduce Ciolacu pe Ecaterinca, s-o dezgroape. Ca dansa se pricepea la dezastre, a dovedit-o in mai multe mandate.

  • @draggy faptul ca sprijini coalitia mizerabila numita Usele e vizibil din avion. In acelasi timp, nu ai cum sa ma contrazici. Interactionez cu cei iesiti din sistemul de invatamant si da, chiar este dezastru.
   Acum Ciolacu poa’ sa dezgroape pe cine o vrea, tu tre’ sa stii mai bine.

 5. „Romania Educata” a lui Iohannis este sustinuta de un guvern plin de analfabeti, plagiatori, absolventi de buticuri „universitare” tip Spirtu Haret etc, in frunte cu Tampeanu… 😀
  Normal, subiectele la evaluare vor fi adaptate, iar cea mai grea problema va fi „Nu-i asa ca 1+1=2?” 🙂
  USL are nevoie de votanti batuti in cap, iar Tampeanu face totul ca sa-i obtina. 😛

  • Ce-mi plac cei care afurisesc pe impostorii care fraudeaza intelectual, in schimb isi ridica poalele in cap ca de ce a fost sanctionat furtul intelectual al juriului romanesc de la Eurovision, ca are ceva Europa cu noi.

 6. Adaptate situației pandemice egal – le vor primi dezinfectate.

 7. Lucru obișnuit în orice stat ?????
  Am rude, prieteni, cunoștințe în multe țări – Ungaria, Austria, Cehia, Elveția, Germania, Franța, Belgia, Norvegia, SUA, Canada – cu copii realizați, cu studii superioare. Niciunul dintre ei nu a fost meditat. În toate țările școlile și-au făcut treaba.