G4Media.ro

Sora lui Kim Jong Un neagă exporturile de arme din Coreea de…

Sursa foto: Unsplash/ Micha Brändli

Sora lui Kim Jong Un neagă exporturile de arme din Coreea de Nord către Rusia

Puternica soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a negat vineri orice livrare de arme a Phenianului către Moscova, spunând că aceste acuzaţii sunt „absurde”, potrivit presei de stat, citată de AFP.

Coreea de Sud şi Statele Unite au acuzat în mod repetat Coreea de Nord că furnizează arme Rusiei, în contextul în care ultimele două ţări sunt supuse sancţiunilor internaţionale: Rusia pentru invazia sa în Ucraina şi Coreea de Nord pentru programul său nuclear, transmite Agerpres.

Experţii au avertizat, de asemenea, că Nordul ar putea intensifica testarea şi producţia de artilerie şi rachete de croazieră ce ar putea deschide calea pentru livrările către Rusia.

Kim Yo Jong a declarat că Phenianul nu are „nicio intenţie de a-şi exporta capacităţile tehnice militare în nicio ţară”, conform unui comunicat publicat vineri de agenţia oficiale de ştiri KCNA.

Ea a acuzat, de asemenea, Seulul şi Washingtonul că „induc în eroare opinia publică printr-un un zvon fals că armele produse de noi sunt ‘destinate exportului în Rusia'”.

„Cel mai urgent pentru noi nu este să facem publicitate sau să exportăm ceva, ci să îmbunătăţim pregătirile de război şi (capacitatea de) descurajare a armatei noastre în ceea ce priveşte calitatea şi cantitatea”, a spus ea.

În aprilie, Phenianul a mulţumit Moscovei pentru că şi-a folosit dreptul de veto în Consiliul de Securitate pentru a bloca înfiinţarea unui nou comitet de experţi care să monitorizeze punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale împotriva Coreei de Nord.

Coreea de Sud a declarat în martie că Nordul a trimis aproximativ 7.000 de containere de arme în Rusia pentru a fi utilizate în Ucraina, posibil în schimbul asistenţei tehnice în cadrul programului său de sateliţi spion.

Marţi, Kim Jong Un a inspectat un nou sistem tactic de arme cu rachete şi a cerut o „schimbare epocală” în pregătirile de război.

„Armele tactice, inclusiv lansatoarele multiple de rachete şi rachetele pe care le-am arătat recent, sunt produse pentru a îndeplini o singură misiune”, a subliniat Kim Yo Jong în comunicatul de vineri.

„Nu ascundem faptul că aceste arme vor fi folosite pentru a împiedica Seulul să inventeze idei nebuneşti”, a adăugat ea.

Relaţiile intercoreene sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii ani, Phenianul declarând Coreea de Sud „principalul său duşman”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. UE trebuie să blocheze alimentarea Chinei cu bani europeni! China exportă prin Coreea de Nord sau direct tehnologie cu care se omoară momentan 1000 europeni/zi.