G4Media.ro

Sondaj „Salvați Copiii”: Trei sferturi dintre profesori şi părinţi şi peste jumătate…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sondaj „Salvați Copiii”: Trei sferturi dintre profesori şi părinţi şi peste jumătate dintre copii consideră necesară redeschiderea şcolilor/ Aproape 70% spun că e nevoie de asistenţă medicală în toate şcolile

Cei mai mulţi dintre părinţi (78,4%) şi profesori (73,1%) consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile şcolii, unde e nevoie de o regândire a programei şcolare (80,9%) şi de măsuri de educaţie remedială (43,7%), potrivit unui sondaj de opinie derulat de Organizaţia Salvaţi Copiii pe parcursul lunii decembrie, citat de News.ro.

În ceea ce-i priveşte pe copii, 56,8% dintre ei se declară în favoarea redeschiderii şcolilor.

În privinţa revenirii la şcoală, datele complete ale anchetei online relevă că: 56,8% dintre elevi se pronunţă în favoarea redeschiderii şcolilor, în vreme ce 23,5% preferă menţinerea formatului online; 78,4% dintre părinţi consideră necesară redeschiderea şcolilor, în vreme ce doar 12,7% spun că preferă ca şcoala să fie menţinută online; doar 14,2% dintre profesori consideră că şcoala trebuie să rămână online, în vreme ce 73,1% dintre cadrele didactice consideră necesară revenirea în bănci. Restul se declară nehotărâţi.

Cu privire la condiţiile pe care şcolile trebuie să le îndeplinească, pentru ca redeschiderea să fie făcută în condiţii de siguranţă, cei mai mulţi pun accentul pe existenţa materialelor igienico-sanitare, dar o condiţie importantă este şi evitarea aglomeraţiei în spaţiile limitrofe şcolilor:

 • 83,5% dintre respondenţi consideră că asigurarea condiţiilor igienico-sanitare este o condiţie necesară pentru deschiderea şcolilor.
 • 69,8% spun că e nevoie de asistenţă medicală în toate şcolile.
 • 59,3% dintre cei intervievaţi vor să fie luate măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în jurul şcolilor.
 • 45,3% consideră că e necesară reducerea numărului de elevi din clase.
 • 44,8% consideră că e nevoie de transport sigur către şi dinspre şcoală.

Odată reluată activitatea didactică în şcoli, devine imperioasă recuperarea materiei şi acoperirea decalajului educaţional pentru copiii vulnerabili, care nu au avut o participare reală la educaţia online.

 • 80.9% consideră utilă revizuirea programei şcolare, cu accent pe materia esenţială.
 • 43,7% spun că sunt necesare intervenţii de sprijin pentru cei care nu au reuşit să participe real la educaţia online.
 • Un procent mic – 10,2% – se pronunţă pentru prelungirea duratei cursurilor în acest an şcolar.

Sondajul a fost realizat în perioada 7 – 30 decembrie, pe un eşantion neprobabilistic format din 8.193 de respondenţi, dintre care 5.811 elevi, 1.734 părinţi şi 648 cadre didactice.

Organizaţia Salvaţi Copiii a solicitat Guvernului României să menţină deschise toate unităţile de învăţământ preşcolar şi clasele 0 – 4, asigurând totodată măsurile de siguranţă şi materialele sanitare (măşti, dezinfectanţi etc.) necesare pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în şcoală şi în comunitate şi aplicând scenariul galben ori verde, în funcţie de gradul de aglomerare a grupelor de copii la clasă.

Citiți integral pe News.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Extraordinar

  Corporatiile si-au inchis portile din martie anul trecut si le deschid cel devreme in martie. Au stiut sa-si tina si angajatii in case. Dar cei de la stat, numai scandaluri. Ba ca inchid, ba ca deschid. Daca e deschis, ca de ce e deschis? Daca e inchis, ca de ce e inchis? Sondaje peste sondaje. Cata galagie mai fac cei care lucreaza in scoli, la stat si pentru ce? Nu puteti lua un exemplu bun de la altii?

  • Trebuie sa inceapa lectiile de viata adevarate,cum se fura de la cei cu bani ,pentru a avea un trai decent,ca tot avem timp si vremurile cam stramtorate,stiti vorba ceia ,,toate la timpul lor,,😁😁😁

  • Bineinteles, folisind metode digitale ,criptovalute si tactici moderne ,,hibride,,de actiune😁😁😁

 2. Pe astia cu Salvaţi Copiii cine ii salveaza ca sa nu mai faca sondaje neprofesioniste?

 3. complet aburd acest sondaj, ce importanta are „dorinta” ? hai sa facem un sondaj daca ne dorim sa se termine pandemia… Apoi, daca vrem sa fie mereu vara si sa fim bogati

  • Asta.i circ pentru mase,voi inca nu intelegeti nimic?

 4. imposibil de crezut cifrele astea din sondaj. e clar manipulare. nu ai cum sa deschizi scolile acum. iar hibridul de la noi e dezastru. singura solutie e modificarea programei si reforma. de aproape un an , ma gandesc ca e spre final? sau?

 5. Nu o zic eu,o spune istoria care,de-a lungul ei, a demonstrat că românul e curva,laș, hoț, trădător! dacă a ieșit în evidență unul cinstit,loial țării, etic,moral,muncitor,iubitor de țară,i s-a dat în cap,a fost trădat,i-a tăiat capul,etc!la român e o vorbă străveche: ăsta n-a știut decât de par! fără conștiință românul e o buruiană!care tot crește!și acoperă tot ce-i bun,ce-i uman!ne-am dezumanizat cu toții!o opinie!

 6. Si-a luat doamna Pantazi jumatate de norma la oengeul asta inutil? :))

  • 😂😂😂😂👍

  • @Jean Valjean
   Nu te mai recunosc.

 7. De ce este mai bine in scoli decat acasa ????
  Sa stea elevii cu masca 6 ore si in mare risc de contaminare ?
  Sa astepte inca o luna sau doua acasa , pana se vaccineaza macar jumatate din populatie !!
  Elevul care vrea sa invete si este curios si interesat , ala invata si online si in timpul liber.

  Ati citit efectele covidului pentru sanatate ? Sau riscul de moarte ?