G4Media.ro

SONDAJ Rețelele de socializare controlează prea mult informația/ Jumătate dintre adulții americani…

SONDAJ Rețelele de socializare controlează prea mult informația/ Jumătate dintre adulții americani se informează de pe Facebook

Majoritatea americanilor estimează că reţelele de socializare deţin un control prea mare asupra informaţiilor prezentate, în contextul în care aceste platforme au devenit principala sursă de ştiri consultată de numeroase persoane, conform unui studiu publicat miercuri în urma unui sondaj realizat de Pew Research Center, citat de AFP și preluat de Agerpres.

Peste 60% dintre persoanele care au participat la un sondaj al Pew Research Center au declarat că, în opinia lor, reţelele de socializare exercită un control excesiv asupra informaţiilor.

Potrivit centrului de cercetare american, 55% dintre adulţii din SUA declară că îşi obţin informaţiile ”deseori sau uneori” de pe reţelele de socializare, un procent mai mare decât în 2018 – 47%.

Studiul evidenţiază o augmentare a tendinţei de îngrijorare cu privire la modul în care reţelele de socializează modelează ştirile. Unii internauţi, începând cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, au criticat faptul că platformele sunt, în opinia lor, subiective.

Republicanii au, în general, o percepţie negativă faţă de reţelele de socializare în comparaţie cu democraţii. Trei sferturi dintre republicani cred că aceste reţele exercită prea mult control asupra informaţiilor, faţă de 53% dintre democraţi şi susţinătorii lor, notează AFP.

Sondajul vine într-un moment în care Facebook, de departe cea mai populară reţea de socializare, se pregăteşte să lanseze o nouă filă, dedicată ştirilor în Statele Unite, ce propune utilizatorilor săi conţinut emis de diverse organizaţii media.

Potrivit Pew, jumătate dintre adulţii americani consultă informaţii pe Facebook. Mai mult de un sfert vizionează înregistrări video publicate pe YouTube (Google), 17% accesează ştiri pe Twitter, iar 14% apelează la Instagram (grupul Facebook).

Însă, 80% dintre participanţii la sondaj sunt de părere că platformele nu prezintă informaţii în acelaşi mod din toate sursele media, iar o majoritate covârşitoare estimează că reţelele de socializare avantajează sursele care produc ”articole care captează atenţia”.

Sursa Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pai da, americanii sunt prosti.

  2. Votați Viorica Dancila!
    Votați bunastarea și echilibrul!

  3. Alta era situatia daca se informau de pe Twitter (americanii). He, he, he. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.