G4Media.ro

SONDAJ Europa Centrală şi de Est: 60% dintre angajaţi şi 77% dintre…

SONDAJ Europa Centrală şi de Est: 60% dintre angajaţi şi 77% dintre angajatori se aşteaptă să continue să lucreze complet sau parţial de la distanţă după pandemie

Pandemia Covid-19 va transforma permanent modul în care muncim, spun angajaţii şi angajatorii din Europa Centrală şi de Est, arată un sondaj Boston Consulting Group (BCG), potrivit căruia 60% dintre angajaţi şi 77% dintre angajatori se aşteaptă să continue să lucreze complet sau parţial de la distanţă după pandemie, scrie News.ro.

„Pandemia Covid-19 va transforma permanent modul în care muncim, spun angajaţii şi angajatorii din Europa Centrală şi de Est, în sondajul intitulat New Ways of Working – Smart Work, realizat de către Boston Consulting Group (BCG), aducând autonomia angajaţilor şi abilităţile de conducere corporativă în prim plan. Pandemia a transformat radical un aspect major al vieţii corporative – modul în care lucrăm. Peste noapte, atât angajaţii, cât şi angajatorii au devenit subiectele celui mai mare experiment realizat vreodată în adoptarea unor noi modalităţi de lucru”, precizează compania.

Sondajul BCG efectuat pe mai mult de 1.500 de angajaţi şi 200 de companii din Europa Centrală evidentiaza că 60% dintre angajaţi şi 77% dintre angajatori se aşteaptă ca ei sau firma lor să continue să lucreze complet sau parţial de la distanţă după pandemie. Aproape 90% dintre angajaţi şi peste 80% dintre angajatori au spus că productivitatea a crescut sau că nu a existat nicio modificare a acesteia. În ceea ce priveşte timpul economisit la navetă, mai mult de jumătate dintre angajaţi au raportat că economisesc mai mult de o oră pe zi, inclusiv 15% care economisesc două ore pe zi.

Pentru a-şi asigura bunăstarea fizică şi mentală post-COVID, angajaţii au declarat în sondaj că ar dori să vadă flexibilitate în programul lor de lucru, precum şi subvenţii la biroul de acasă şi autonomie pentru a decide când şi de unde se va lucra. Angajatorii, pe de altă parte, au clasat punctele de contact frecvente cu managerul, iar zilele lucrătoare petrecute obligatoriu la birou cu o importanţă mult mai mare decât angajaţii. Aproximativ jumătate dintre angajatori şi angajaţi au spus că ar trebui să existe o decizie comună a celor două părţi cu privire la momentul şi locul unde se lucrează.

Dintre angajaţii chestionaţi, 56% au spus că nu primesc suficient sprijin de la angajatorul lor, în ciuda faptului că 78% dintre angajatorii chestionaţi au spus că fac tot posibilul pentru a-i ajuta. Există mai multe beneficii financiare şi nefinanciare ale muncii inteligente, iar companiile trebuie să-şi construiască acum modelul de afaceri bazat pe conceptul de Smart Work, pentru a se pregăti de era post-COVID.

Boston Consulting Group a fost fondată în anul 1963. BCG oferă soluţii prin consultanţa managementului de vârf, împreună cu tehnologie şi design, proiecte corporative şi digitale – şi scopuri de afaceri.

Citește integral pe News.ro.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Aber who recoltation die Spargel?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.