G4Media.ro

SONDAJ 23 de milioane de americani ar putea să se mute din…

Secțiune susținută de
Concordia

SONDAJ 23 de milioane de americani ar putea să se mute din marile oraşe datorită muncii la distanţă / Aceștia preferă zone mai puțin aglomerate și mai ieftine

Marile oraşe din America ar putea să se confrunte cu un val de familii care se mută, pentru că preferă să muncească în sistem remote din zone mai puţin aglomerate şi mai ieftine, arată rezultatele unui sondaj publicat joi de Upwork, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Acest sondaj arată că între 12 şi 23 de milioane de americani se gândesc să se mute, mulţi dintre ei din marile oraşe din SUA.

Tendinţa nu este una surprinzătoare în condiţiile în care pandemia a făcut mai periculoasă naveta cu mijloacele de transport în comun şi munca în birourile aglomerate. Cu toate acestea, economistul şef de la Upwork, Adam Ozimek, a spus că numărul mare a fost o surpriză. Pentru a confirma acest trend, Ozimek a comandat alte două sondaje mai mici.

Aproximativ 20.000 de oameni au participat la acest sondaje care arată că între 6,9% şi 11,5% dintre gospodării intenţionează să se mute graţie oportunităţilor de muncă la distanţă. Acestea se adaugă familiilor care se vor muta indiferent de modificările apărute ca urmare a pandemiei.

Din cei care intenţionează să se mute, 20,6% locuiesc în prezent într-un mare oraş, iar 41,5% se vor muta la mai mult de patru ore distanţă şi 13,2% la o distanţă cuprinsă între două şi trei ore.

Mai multe companii din sectorul tehnologiei, inclusiv Facebook Inc, Twitter Inc, Square, Dropbox Inc şi Stripe, le oferă angajaţilor opţiunea de a lucra permanent în sistem remote iar în unele cazuri solicită o reducere a salariului pentru cei care pleacă din oraşele scumpe.

La începutul acestei săptămâni, site-ul de recrutare Glassdoor a lansat un instrument care permite calcularea modului în care zona geografică poate afecta recompensele salariale pe termen lung. De exemplu, cei care vor pleca din San Jose şi San Francisco ar putea suferi o reducere de 24,6% respectiv 21,7% a salariului. Cu toate acestea, economistul şef de la Glassdoor, Andrew Chamberlain, s-a declarat încrezător că oraşele îşi vor menţine o productivitate mai mare graţie schimburilor active de idei care vor permite salariile mai mari.

Sursa Foto: Unsplash

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. No shit? Nu cumva se mută din cauza creșterii explozive a infracționalității negre propulsate de blm? Nici din cauza creșterii brutale a taxelor?

    • Vezi? Asta e cusurul tău. Spui adevarul, de aia nu te plac mulți de pe aici. Ce ai vrea sa scrie? Ca blm e nasol și biden e un decrepit senil? Pai și sa rămână fără finanțare? Doar nu ii vezi pe “Ziariștii” G4 muncind de-adevăratelea pentru bani…

    • E @Scaraoțchi-fake/Bad@-fake

  2. Si asa, New York-ul e o mizerie. Seatle-ul e plin de cersetori, innebunesti sa vezi cati sunt in satul lui Bill Gates … O lume fara reclame/publicitate va imaginati ? Nu de alta dar sunt extrem de nocive, instiga la perpetua lacomie … Unde-s ‘shirnkcii’ cand e nevoie de ei …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.