G4Media.ro

Soluție pentru ca Republica Moldova să scape de șantajul Rusiei. Fostul ministru…

Soluție pentru ca Republica Moldova să scape de șantajul Rusiei. Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu: România trebuie să ajute Moldova cu păcură și gaz natural și să le închiriem un depozit Romgaz

Republica Moldova se confruntă cu o penurie de gaze naturale după ce contractul cu Gazprom a expirat, iar tarifele cerute de compania rusă depășesc posibilitățile Chișinăului. În paralel, liderii de la Kremlin le cer imperativ omologilor moldoveni să vină la negocieri la Moscova. Răzvan Nicolescu, fostul ministru român al Energiei și actual membru al Consiliului de Conducere al Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), susține că România trebuie să ajute Moldova cu gaze și păcură.

”Cred că România trebuie și poate să ajute Republica Moldova cu păcură și gaz natural pentru consumul care exclude cel mai mare consumator, Centrala de la Cuciurgani (din Transnistria, care e alimentată separat de Gazprom)”, a declarat Nicolescu pentru G4Media.ro.

El susține că România, în ciuda scăderii producției de gaz din ultimii ani, are suficiente resurse pentru a-și permite acest ajutor: ”La o iarnă normală, România nu va avea probleme cu securitatea aprovizionării cu gaz. La o iarnă foarte aspră, vom avea probleme cu sau fără ajutorul dat moldovenilor. În momente grele trebuie să ne ajutăm. Nu avem voie să îi lăsăm să îi umilească nimeni”.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Cand se va incepe extractia de gaz din Marea Neagra?! NICIODATA PENTRU CA AVEN GUVERN DE PAIE

  • Nu avem guvern

  • Vă mai aduceți aminte de Ordonanța de Urgență numărul 114? Cea redactată și publicată la final de an 2018 de PSD? Sau ați uitat deja? Nu ar trebui, ce a reușit să strice atunci faimosul act normativ pare că nu mai poate repara nimeni. S-a ales praful de exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, de investiții în energie sau în telecomunicații. Miliarde și miliarde de euro au rămas adânc îngropate în „subsolul civilizației românești” de tripleta Dragnea-Vâlcov-Tăriceanu.

 2. Micșorați prețul la gaze, ca tremură romanii în casă, le e frică să dea drumul la calorifere, și voi bateți câmpii sa dați gaze în stânga și n dreapta. Nu v ar fi rușine, când lumea moare de frig în case, școlile se închid de frig, nu de covid, spitalele stau în frig și voi ce faceți? Va jucați cu soarta țării. Alegerile anticipate ar fi cel mai bun lucru, sa nu mai dam la nimeni nimic,mai ales când țara e în război, ca așa, ni se zice de conducători, ca suntem în război, și voi ca dacă avem o iarnă normala ne ajunge gazul, și dacă o sa avem o iarnă anormală, ce faceți, va cereți scuze poporului ăstuia răbdător.

  • Cred ca e mult razboi in capul tau. Ar trebui sa mergi sa te consulti…

  • @luca, tu ce nu înțelegi? Cu cine vorbești, cu gazprom, cu putin? Ei fac preturile. Cand Trump i-a spus lui merkel ca gazoductul e o teapa, voi toți sareati și spuneați ce tare e baba ca are relații cu rusia. Asta e rezultatul, sunteți mulțumiți??? Negociaza tu cu putin!

 3. Eu zic să le închirieze depozite Romgaz cu chirie zero pentru că oricum sunt goale si nici gand să le umple Romgaz pentru Romania.

 4. Solutia ar fi sa ne ajute si pe noi cineva, de exemplu R. Moldova. Merge?

 5. Soluția este unirea cu România. Au frecat menta 35 de ani, sugand la 2 vaci. E cazul sa se hotărască, vor cu sovieticii sau vor cu americanii…

  • Adică noi suntem cu americanii? Asta o cred numai pupatorii fundului înstelat și dungat cu albastru. Nu, ei sunt aici ( nu cu noi) că să-și protejeze interesele.La primul strănut al ursului vor pleca și ne vor lăsa baltă cum s-a mai intamplat in istorie. Iar moldovenii nu se vor uni niciodată, singura lor dorința fiind obținerea cetățeniei românești, pentru acces în UE.

 6. Nici nu vreți să știți cum ne numesc moldovenii pe noi ce i ajutam de peste 30 de ani.
  Ne fac țigani,fasciști,etc.
  Eu cred că este de ajuns acest joc și Moldovenii nu merita absolut nici un ajutor..
  Care se consideră român adevărat,se poate foarte ușor mută aici,dar ajutând toți Moldovenii, îi ajutăm și pe cei ce ne înjură și ne urăsc de moarte.

 7. Multi necunoscători pe aici! Ordonanța 114 a făcut bine și ar fi făcut și azi dacă guvernul prost al lui Citu nu o anula. Gazele de la M.Neagra trebuie exploatate de români pentru români, altfel prefer sa Ramona acolo pina nepoților mei le va veni mintea la cap, vor învăța să scoată gaze și să facă bani pe ele. Nu este o soluție sa dăm exploatarea străinilor. Chiar daca o dam sa o dam în condițiile noastre nu ale lor.