G4Media.ro

Societatea Timișoara își exprimă ”revolta și dezgustul” față de decizia prin care…

sursa foto: Agerpres.ro

Societatea Timișoara își exprimă ”revolta și dezgustul” față de decizia prin care CCR ține în viață Institutul Revoluției, un organism creat pentru Ion Iliescu

Societatea Timișoara critică decizia prin care Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate depusă de PSD și a ținut în viață Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, un organism creat la inițiativa lui Ion Iliescu și condus de apropiații acestuia.

”Societatea Timișoara își exprimă revolta și dezgustul față de modul în care Curtea Constituțională sfidează  ordinea de drept din România. Această instituție batjocorește memoria victimelor Revoluției din 1989, a celor căzuți după 22 decembrie, uciși în urma diversiunii menite să îl mențină la putere pe chiar președintele acestui institut, cu complicitatea întregii structuri care îl girează”, arată Societatea Timișoara într-un comunicat de presă.

Societatea Timișoara arată că CCR își depășește în dese rânduri atribuțiile și se transformă fie în organ legislativ, fie în organ executiv.

”Ceea ce se întâmplă astăzi este, însă, trist și hilar în același timp. Se vădește, din nou, că România este condusă încă de o mână de oameni, care răspund politic la comenzile date de PSD și Ion Iliescu. Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 va dispărea cu siguranță. Așa este moral să se întâmple. Parlamentul va vota o lege pentru desființarea lui. Nu aceasta e marea problemă. Problema extrem de gravă este comportamentul discreționar al Curții Constituționale, care îl apără cu  îndârjire pe Ion Iliescu”, arată Societatea Timișoara într-un comunicat de presă.

Curtea Constituțională a decis, miercuri, că legea prin care Guvernul desfința Institutul Revoluției Române este neconstituțională. Ordonanța de urgență de desființare a Institutului a fost adoptată la finalul lui 2019 de Guvernul Orban, dar anul trecut a fost respinsă de PSD, care controla majoritatea în Parlament. Actul normativ a fost însă trimis la reexaminare de președintele Iohannis, iar noua majoritate constituită din PNL, USR PLUS și UDMR a aprobat desființarea.

Foto: Revolutia Romana din decembrie 1989; Ion Iliescu in platoul Televiziunii Romane (Agerpres)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Poate mergeti la vot data viitoare, inteligentilor.

 2. „Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 va dispărea cu siguranță.” Corect! Si omeninea o sa dispara cu siguranta! La un moment dat.
  Cand o sa dispara „protejatul” si cu ceilalti acoliti (sincer, i-as numi criminali) atunci o sa dispara si institutia. Cand nu o sa mai aiba cine pe cine si pentru ce sa acuze.

 3. Dar CCR-ul ăsta nu se poate desființa? Sau măcar primeni?

  Cât despre această abominație, să existe dar fără bani. Să se autofinanțeze! Fără bani de la buget. SAU SĂ SE IA BANI DE LA C.C.R. ȘI SĂ SE DEA ĂSTORA.

 4. Dar CCR-ul este D-zeu pe pământ?!? dacă poporul zice ca să se desființeze,de ce CCR-ul este împotriva poporului?!? să se desființeze și CCR!!!au ajuns jucării de păpușari!!!

 5. Mulți imbecili (Barbu, Putin, etc) nu înțeleg faptul că nu CCR este de vină că niște incompetenți fac o lege de desființare al unui institut, lege care nu are nicio treabă cu constituția României. Îndreptați-vă furia spre acei imbecili care au facut acea lege, nu spre CCR, dar deh, atât vă duce capul, atât înțelegeți voi cum funcționează procesul de justiție.

 6. Dar, „inteligentule” Eugen, ce legătură are CCR cu justiția?… De când la CCR se înfăptuiește justiția?

 7. Eugen, ești pe lângă . Dacă acel institut (o sinecură de partid și de grup), a fost înființat printr-o lege, tot printr-o lege poate fi și desființat. Dar CCR este, în unanimitate, vădit părtinitoare. Atunci când s-a pus problema respectării legii pensiilor și alocațiilor pentru copii, CCR a motivat că trebuie sursa de finanțare. Acum, pentru acest institut (și multe altele) CCR nu mai pune condiția. Oare cine-i parșivul?

 8. conjuratia lichelelor ticaloase!

 9. Si care-i problema? Lasati-i fara finantare, sa-i finanteze psd-ul.

 10. @ amicu – asta este soluția ! fară CCR -PSD

 11. Insurgentii ar fi trebuit sa fie la puscarie. Ei au initiat modelul imunitatii in fata legii, in care traim de atunci.

 12. Acum ce sa zica si tocatorii de frunze pentru caini ecologici de la ccr? Idolul lor sa , icoana lor sa ramana fara obiect de activitate?

 13. Securiştii cu pensii speciale apără securiştii ucigaşi din Dosarul Loviluţiei de 31 de ani.

  De ce ne mai mirăm atât??? Dacă noi în loc de lustraţie le-am dat privilegii şi pensii speciale şi acceptăm ca securişti ruşi precum Dorneanu sau Tudorel să prospere NE MERITĂM SOARTA. Dacă acceptăm fiul de torţionar Rafila în Parlamentul României NE MERITĂM SOARTA. Dacă acceptăm în Guvern beizadele securiste precum Voiculescu sau Burduja NE MERITĂM SOARTA.