G4Media.ro

Siri va avea o nouă voce, cea a unui membru al comunităţii…

Sursa foto: idevice.ro

Siri va avea o nouă voce, cea a unui membru al comunităţii LGBTQ+/ „Voice 5” va purta numele Quinn

Siri va oferi, în scurt timp, o a cincea voce pentru asistentul digital de pe iPhone, un asistent care încearcă să susţină diversitatea cât mai bine, transmite News.ro.

În cea mai recentă versiune de test a sistemului de operare iOS, Apple a adăugat o nouă voce pentru Siri, disponibilă celor care dau comenzi în limba engleză. „Voice 5”, cum apare în aplicaţia Settings, va purta numele Quinn. Quinn are vocea unui membru al comunităţii LGBTQ+, spun chiar cei de la Apple.

Cu noua voce, Apple încearcă să bifeze criteriile diversităţii, asta după ce a adăugat o voce de bărbat (vocea 2) şi două voci ale unor persoane de culoare (vocile 3 şi 4).

Cea de-a cincea voce a lui Siri va face parte din iOS 15.4, următorul update al sistemului de operare folosit de iPhone, aflat la câteva săptămâni distanţă de lansarea oficială.

Această versiune mai aduce câteva noutăţi notabile, precum autentificarea Face ID cu masca pe faţă şi măsuri noi de protecţie împotriva urmăririi prin intermediul AirTag-urilor.

Sursa foto: idevice.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Lumea se indreapa implacabil spre o epoca a tampeniei.

    • Lasand la o parte corectitudinea politica, care ne-a adus aici, nu e momentul pentru problemele minoritatii lgbdq acum. Sa faca cine vrea cu cine vrea, in cati vor, ce vor, in dormitor, Gomora si Sodoma exista din vremuri biblice, sa judece Dumnezeu, dar majoritatea sa mai avem o viata nemanevrata din butoane extremiste, ca ajungem unde am ajuns, adica la razboi.

  2. Astea sunt preocupările occidentului în acest moment….

  3. Yupiiii, toți progresiștii vor aplauda din bu..ci!

  4. Fix de asta am ajuns aici! Europenii sunt prea atenți la mizerii și de treburile serioase s-au ocupat rușii. Mi-e scârbă că sunt contemporan cu eunucii de la Bruxelles și de ceilalți care se pun capre.