G4Media.ro

Singurul câine polițist din Transilvania care caută cadavre iese la pensie /…

Sursa foto: Cluj24

Singurul câine polițist din Transilvania care caută cadavre iese la pensie / Kicsi va fi înlocuit de Paco

Îl cheamă Kicsi și este un câine polițist din cadrul IPJ Cluj, singurul din Transilvania specializat pe căutarea cadavrelor umane, relatează Cluj24. Are 9 ani și jumătate și și-a depus dosarul de pensionare pentru probleme medicale, iar polițiștii clujeni i-au dat un ucenic, pe Paco, care ”să fure” meserie și să îi continue, de anul viitor, activitatea.

”Din 2014 mă ocup de dresarea câinilor la Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ Cluj.  Nu ne axăm doar pe partea de spectacol. Fiecare câine polițist are propria specializate: patrulare-interventie, detectare  droguri sau explozibili, prelucrare urmă miros,  descoperire cadavre umane”, a declarat agent-șef principal Paul Negru, instructorul câinelui.

”Kicsi este singurul câine polițist din Transilvania  specializat pe căutarea cadavrelor umane și este în curs de pensionare. Actele au fost depuse, așteptăm aprobarea de la București. Are mici probleme de vedere din cauza vârstei înaintate. Vârsta minimă de pensionare la câinii polițiști este 7 ani și jumătate, iar Kicsi a depășit cu doi ani această vârstă”, a mai precizat Negru.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...