G4Media.ro

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti protestează, joi, la sediul STB, împotriva concedierii a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti protestează, joi, la sediul STB, împotriva concedierii a peste 222 de şoferi, ”chiar în Săptămâna Patimilor”

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti (STB) protestează joi, între orele 13:00 -17:00, la sediul Societăţii de Transport Bucureşti STB SA din B-dul Dinicu Golescu, nr. 1, informează Agerpres.

Conform unui comunicat al organizaţiei, protestul este organizat ca urmare a „abuzurilor conducerii societăţii privind concedierea unui număr de peste 222 conducători de vehicule chiar în Săptămâna Patimilor”, pe motiv că aceştia au solicitat public respectarea CCM STB SA, condiţii de muncă mai bune, bază materială care să asigure siguranţa şi confortul călătorilor.

De asemenea, sindicaliştii atrag atenţia asupra neimplicării conducerii societăţii şi autorităţilor locale în rezolvarea problemelor sesizate.

„Având în vedere „genocidul social” generat de către conducerea societăţii chiar în Săptămâna Patimilor, din solidaritate cu membrii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB) şi în sprijinul mişcării sindicale la nivel naţional, şi-au anunţat participarea sindicalişti din cele mai importante oraşe din România: Braşov, Iaşi, Craiova, Ploieşti, Constanţa, Galaţi, Tg. Jiu, Suceava, Tulcea, Vaslui, Baia Mare. Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti (STB), speră caprin acest protest, decidenţii să înţeleagă că problemele sesizate la STB SA trebuie rezolvate urgent, abuzurile, ingerinţele în activitatea sindicală, lipsa dialogului social, sunt elemente care se răsfrâng asupra calităţii transportului public local, în defavoarea cetăţenilor”, se mai spune în comunicat.

Sursa foto: Arhivă / Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Leprele PSD în acțiune. Greva a fost declarată ilegală în instanță.

 2. Vă vor juca în picioare , așa cum au făcut cu toți care au cerut condiții de muncă corecte . Protestatarii vor fi tratați precum cei din 1907 , Lupeni 1929 , Grivița 1933 . Hoarda de creaturi SINISTRE care conduce Bucureștiul îi va spulbera pe cei care vor îndrăzni să protesteze .

  • Sic tir idi otule. Nu va convin salariile grase, primele si conditiile din capitala? Ma rș pe tractor la aratat.

  • Mars ma la firea. O instanta a zis ca e ilegala greva. Pa si pusi. Ma rog, pt tine pa si gioco di mano. Ii dadeam afara pe toti. Iar asta ca era in saptamana patimilor alta aberatie. Salariu a luat in saptaMana aia? Da. Deci se poate si face concediere. Trol de pe hotnews.

  • Jet coruptule !

  • Jet coruptule !!

 3. „Având în vedere „genocidul social” generat de către conducerea societăţii chiar în Săptămâna Patimilor”
  AHAHAHAHAHAHAAHAH

 4. Oare ce legatura poate sa aiba saptamana patimilor? Daca ii concedia in alta saptamana era altceva?

 5. „pe motiv că aceştia au solicitat public respectarea CCM STB SA, condiţii de muncă mai bune, bază materială care să asigure siguranţa şi confortul călătorilor”

  Citeste, bah, ce ati cerut chiar VOI! „Demisia directorului”, atat!
  Nimeni n-a suflat un cuvintel despre conditii de munca sau alte fumigene de-astea. Voi ati venit chititi ca trebuie sa plece directorul, ca altceva nu vreti. Ma rog, altceva nu va sufla Pietraru ala in urechi, sa-si scape fundul de aia care anchetau furturile.
  Iar acum aveti tupeul sa spuneti ca voi n-ati facut altceva decat sa respectati legea? Legea aia care va impunea sa asigurati minim o treime din activitate?
  Jet! Sa va dea afara si pe voi, ca pe restul de fraieri care l-au crezut pe pesedicalistul ala.

  Iar aia cu saptamana patimilor e epocala. Ar fi trebuit sa va dea afara cu doua zile mai tarziu si n-aveti nimic impotriva, sau cum?

 6. Conducerea Stb s ar putea sa i dea si in judecata pe cei concediati pentru recuperarea prejudiciului cauzat societatii , datorita faptului ca nu au lucrat ,iar Stb a suferit pierderi financiare. Sa vezi atunci durere…concedierea ar fi raul cel mai mic vis a vis de ar putea urma.

 7. Partea proastă a acțiunii este că bieții protestatari nu se așteptau să fie concediați. Cum adică protejați de un sindicat atât de puternic sa fie dați afară dintr-o companie de stat? Primăria capitalei a uitat un singur lucru. Sa sponsorizeze ineficiența sau sa mărească prețul biletelor. Pai cum altfel? A venit inflația, războiul din Ucraina a scumpit produsele in marile lanțuri alimentare. In jur de 10.000 de lei pe luna ar putea ajunge. Directorul asta al RATB este de vina. A stricat socotelile unora, mai ales unor lideri de sindicat.