G4Media.ro

Sindicatul Europol: Doar 5 din 41 de IPJ-uri au servicii de spălare…

Sursa foto: Facebook / Europol

Sindicatul Europol: Doar 5 din 41 de IPJ-uri au servicii de spălare şi igienizare a autospecialelor de poliţie / După doi ani de demersuri, IPJ Timiş are unde să-și spele mașinile

Reprezentanţii Sindicatului Europol afirmă că, după doi ani de demersuri, IPJ Timiş a achiziţionat servicii de spălătorie pentru autospecialele de Poliţie, relatează News.ro.

„Acesta este un exemplu despre «lupta cu morile de vânt» pe care trebuie să o ducem pentru o chestiune care ar trebui să reprezinte normalitatea”, susţin aceştia, menţionând că în prezent sunt doar 5 din 41 de Inspectorate de Poliţiei unde există servicii de spălare şi igienizare a autospecialelor

„Normalitatea în unităţile de poliţie este atât de greu de implementat încât mulţi colegi au ajuns să se complacă în condiţiile mizere în care sunt nevoiţi să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu. Dacă anul trecut am fost nevoiţi să protestăm în faţa MAI cu machete de toalete pe care le găsim în fundul curţilor posturilor de poliţie şi nu numai, peste 1000 la număr, pentru a atrage atenţia că în plină pandemie poliţiştii nu au acces la apă curentă şi toaletă, acum vorbim despre mizeria din autospecialele de poliţie”, au afirmat reprezentanţii Sindicatului Europol.

Ei au explicat că, în teritoriu, poliţiştii au începute demersuri „pentru a sensibiliza managerii” asupra necesităţii achiziţionării de servicii de curăţenie şi igienizare a autospecialelor de poliţie.

„Primul demers care s-a finalizat cu succes a fost la nivelul IPJ Maramureş. Dacă iniţial li s-a spus colegilor că nu sunt fonduri disponibile pentru astfel de servicii, după mediatizarea situaţiei, brusc şi dintr-o dată, în urma unui transfer de fonduri de la un capitol bugetar la altul, s-au găsit banii necesari, astfel încât să fie încheiate mai multe acorduri cadru cu spălătorii din tot judeţul Maramureş”, au arătat sindicaliştii.

Potrivit Sindicatului Europol, „dezinteresul şefilor” pentru protecţia poliţiştilor şi chiar a cetăţenilor care intrau în sediile de poliţie sau în autospeciale s-a manifestat inclusiv pe durata pandemiei de COVID-19, iar mai multe filiale au găsit soluţii pentru igienizarea autospecialelor.

„La nivelul IPJ Timiş, după mai bine de 2 ani de adrese şi sesizări transmise de la nivelul Filialei Timiş a Sindicatului EUROPOL, în care s-au invocat de către conducere toate pretextele posibile pentru a nu achiziţiona astfel de servicii de curăţenie şi igienizare, reprezentanţii noştri au prezentat această problemă, în data de 24.03.2022, la nivelul Comisiei de Dialog Social de la nivelul Prefecturii Timiş. Sigur că această problemă a produs iritare, mai ales pentru că şefii tuturor deconcentratelor au aflat despre incapacitatea managerială de la nivelul IPJ Timiş, însă demersul a dat roade”, a susţinut sursa citată.

Sindicaliştii au adăugat însă că, după şedinţa Comisiei de Dialog Social, iniţiativa reprezentanţilor Sindicatului Europol a fost tratată corespunzător, iar în 28 martie IPJ Timiş a comunicat faptul că efectuează o analiză pentru a se stabili demersurile necesare.

În 7 martie, Sindicatul Europol acuza că ”Poliţia Română operează spălătorii auto ilegale”, unde sunt spălate autospecialele care trebuie să fie curate la plecarea pe traseu. Sindicaliştii acuzau faptul că poliţiştii sunt ameninţaţi cu sancţiuni, dacă autospecialele sunt murdare, dar nicio unitate din ţară nu avea alocate fonduri pentru spălarea lor.

Sursa foto: Facebook / Europol

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. G4:Exista Romania, un rahat de tara cu cel mai prost presedinte ever!!razboi la granita,inflatie…si noi stam de grija USA!PE BUNE???

  2. Pai tocmai, dle, pentru ca ,,politisti” sa nu mai faca asa, ar trebui sa le faca spalatorii sau contracte cu unele din judete

  3. minte ce le mai trebuie, ca masinile le sclipesc acum.

  4. Un polițist ”protejat” a sărit gardul Brigăzii Rutiere.Ar fi fost vorba chiar despre comisarul-șef Joe Stoica.Ce se întâmplase de fapt? Se pare că în ziua aceea, la BPR, venise controlul antialcool și antidrog. Sursele noastre spun că ”se pare că în momentul în care cei care urmau să facă testarea ar fi intrat în biroul lui, acesta avea paharul de vin pe masă”.