G4Media.ro

Sindicatele din penitenciare acuză Guvernul de iresponsabilitate și imaturitate în luarea deciziilor politice,…

Sursa foto: Inquam Photos/ Adel Al-Haddad

Sindicatele din penitenciare acuză Guvernul de iresponsabilitate și imaturitate în luarea deciziilor politice, în urma declarațiilor incoerente pe tema salarizării polițiștilor

„Salarizarea polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare nu este un joc de ping-pong între ministere”, acuză Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP). Într-un comunicat de presă, sindicaliștii arată că deciziile guvernanților se bat cap-în cap, mesajul incoerent nefăcând decât să slăbească încrederea cetățenilor în instituțiile fundamentale ale statului.

În data de 23.05.2022, Nicolae Cucă și Marcel Ciolacu au anunțat simultan pe Facebook că, începând cu data de 1 Iulie 2022, vor acorda polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare un sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare, fără a atinge valoarea salariului stabilită pentru anul 2022. A doua zi, 24.05.2022, Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a semnat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care, începând cu data de 1 Iulie 2022, salariul de funcție și salariul gradului profesional al polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare se stabilesc la valoarea anului 2022.

„Faptul că prim-ministrul Nicolae CIUCĂ a declarat public că nu a avut cunoștință de proiectul Ministrului apărării naţionale, dovedește lipsa de comunicare dintre șeful Guvernului și miniștrii săi, cu efecte devastatoare asupra funcționării eficiente a statului român”, transmit reprezentanții FSANP.

Membrii Guvernul Ciucă sunt acuzați că sunt iresponsabili și imaturi în luarea deciziilor care privesc drepturile salariale ale polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. „Declarația pe care a făcut-o Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu este în disonanță cu declarațiile la unison de pe Facebook ale președinților PSD și PNL. Mesajele incoerente ale factorilor politici referitoare la eventualele măriri salariale pentru polițiști, militari și polițiști de penitenciare bulversează angajații instituțiilor de forță ale statului și pot fi catalogate o dovadă de infantilism politic al miniștrilor Guvernului Ciucă”, se mai precizează în comunicatul FSANP.

Sindicaliștii îl vaertizează pe președintelui PNL, premierul Nicolae Ciucă și președintelui PSD, Marcel Ciolacu, că asemenea sincope în luarea deciziilor politice, în guvernarea PSD-PNL-UDMR, irită polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare și afectează dialogul social.

„Sindicatele din penitenciare consideră că iresponsabilitatea și imaturitatea politică de care au dat dovadă decidenții politici din ultima perioadă slăbește încrederea cetățenilor în instituțiile fundamentale ale României și în partidele politice care formează actuala coaliție de guvernare” se precizează în informarea FSANP.

Sursa foto: Inquam Photos/ Adel Al-Haddad

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. dezmat,desfrau cu banii in justitie la epoleti aurii

  2. Hotii striga hotii…. spaga va conduce mizeriilor

  3. Singura preocupare in tara asta este bunastarea si propasirea porcilor din armata/militie/dracusaiia.

  4. bun…bun….sa nu le dea nimic,sa dea la sanatae si invatamant ca aia au ramas in urma rau cu salariile si plata cu ora.Sunt cei mai osanditi saracutii.Cat despre porci ,am auzit ca sunt multe locuri libere,a plecat lumea ca era prea bine.Fuguta si tu ca e rost de propasire si bunastare.

    • Și sănătatea și învățământul sunt înainte cu aplicarea legii. Sănătatea e de la început pe grila. Învățământul a primit creșterea la începutul anului.

  5. Btw,ala cu bunastarea,vezi ca trepadusii aia de la locala,aia,aia de iti pun avertismentul in geam ,incaseaza cat un lt.col de armata…..asta asa ..sa nu mai spui la nimeni da?

    • Domnule…..mergeti la ciuca…..a zis ca nu are bani pentru militari,in schimb i-a facut pe sherifii paznici de la cimitire adica fostii gardieni publici membrii sna in decembrie.poate fondati din nou cada ca in 1990.Vorba unui General in rezerva,Mitru,Fost sef de stat major la comandamentul trupelor chimice…..”fiecare pasare pe limba ei piere”…