G4Media.ro

Siegfried Mureșan: Comisia Europeană mobilizează investiții de 37 miliarde de euro pentru…

Siegfried Mureșan: Comisia Europeană mobilizează investiții de 37 miliarde de euro pentru sprijinirea sistemului medical, a IMM-urilor, pieței muncii și tuturor sectoarelor vulnerabile pentru a combate efectele epidemiei de coronavirus

Comisia Europeană a înaintat astăzi o serie de măsuri pentru a combate efectele economice ale epidemiei de coronavirus, fiind vorba de investiții de 37 de miliarde de euro și alte măsuri, anunță europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan.  Potrivit acestuia, unele măsuri intră imediat în vigoare, celelalte urmează să fie adoptate în procedură de urgență săptămânile viitoare în Parlamentul European.

Cele mai importante masuri anunțate de Siegfried Mureșan:

 • Mobilizarea de investiții în valoare de 37 de miliarde de euro pentru sprijinirea sistemului medical, a IMM-urilor, pieței muncii și a tuturor sectoarele economice vulnerabile din Europa. Aceste investiții vor veni în susținerea investițiilor de la nivel național. Ele vor fi susținute la început prin lichidități de la bugetul Uniunii Europene. De asemenea, Fondul European de Investiții, gestionat de Banca Europeană de Investiții, va garanta împrumuturi în valoare de 8 miliarde de euro.
 • Flexibilizarea temporară a regulilor privind utilizarea ajutoarelor de stat și Pactul de Stabilitate și Creștere
 • Uniunea Europeană are reguli foarte clare care prevăd ca statele membre să nu abuzeze de ajutoarele de stat și să mențină un nivel redus al deficitului bugetar și al datoriei publice. În această situație excepțională, vom relaxa pe o perioadă scurtă de timp aceste reguli astfel încât statele membre să poată lua mai multe măsuri de sprijin pentru a combate efectele epidemiei de coronavirus.
 • Comisia Europeană va aproba în cel mai scurt timp toate solicitările de ajutor de stat. Spre exemplu, statele membre vor putea adopta ajutoare de stat pentru sprijinirea mediul privat, în special al IMM-urilor. Statele membre vor putea compensa pierderile mediului privat generate de anularea evenimentelor.
 • De asemenea, Comisia Europeană va sprijini cu asistență toate statele membre pentru a vedea ce măsuri pot fi luate la nivel național.
 • Modificarea regulamentelor în domeniul transportului aerian. Legislația europeană actuală obligă companiile aeriene să folosească timpii alocați de zbor în proporție de minimum 80% altfel îl pierd. Cum în această perioadă mulți oameni și-au anulat zborurile din cauza epidemiei, companiile aeriene s-au văzut nevoite să zboare cu avioanele goale (așa numitele zboruri-fantomă) doar pentru a nu pierde acești timpi alocați de zbor. Comisia propune să eliminăm temporar această obligație pentru a reduce din pierderile companiilor aeriene.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Foarte bine, in sfarsit masuri cu cap si coada, ca exact de aiureala Green Deal aveau nevoie statele UE.

 2. Masuri cu cap de mula si coada de paramula D-na Constantinescu.
  Pe noi ne intereseaza altceva.
  Sa-l punem pe Sica Premier.
  Asta era urgenta Romaniei. Jignire si umilire totala a cetatenilor care au stat in frig si ploaie atatea luni de zile.
  Rusine,rusine,rusine.
  Sper sa apara cineva,un lider cinstit si corect, sa facem un adevarat partid liberal. Urmas al Bratienilor.