G4Media.ro

Serviciul de tutelă din Krasnodar a anunțat adoptarea a „mai mult de…

Sursa foto: Pixabay

Serviciul de tutelă din Krasnodar a anunțat adoptarea a „mai mult de 1.000 de bebeluși din Mariupolul eliberat” / Informația a fost ștearsă în scurt timp / ”Alți 300 de bebeluși așteaptă cu nerăbdare să-și cunoască noile familii”

Departamentul Familiei din orașul Krasnodar a publicat o știre despre adopția a mii de copii din Mariupol de către familii din diferite orașe ale Rusiei. Ulterior, materialul a fost scos de pe portal , dar este încă disponibil în arhivă, informează Novaya Gazeta.

„Peste 1.000 de copii din Mariupol eliberat și-au găsit deja familii noi în Tyumen, Irkutsk, Kemerovo și Teritoriul Altai. Peste 300 de bebeluși sunt ținuți temporar în instituții specializate din Teritoriul Krasnodar și așteaptă cu nerăbdare să-și cunoască noile familii”, scria pe site-ul autorităților de tutelă.

Mesajul a amintit și de existența unei alocații unice pentru cetățenii care decid să adopte un copil.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Ucrainei a reacționat la publicare și a numit răpirea copiilor o încălcare a Convenției de la Geneva din 1949 privind protecția civililor în timp de război.

„Solicităm comunității internaționale, în special ONU, să condamne crimele în curs de desfășurare ale Rusiei împotriva copiilor pe teritoriul Ucrainei și să ia măsuri imediate împotriva Moscovei, pentru a opri încălcările sale flagrante ale dreptului internațional. Toți copiii ucraineni transferați ilegal pe teritoriul Rusiei trebuie returnați părinților sau tutorilor lor legali”, a spus Ministerul de Externe într-un comunicat.

La începutul lunii august, deputații Dumei de Stat au înaintat spre examinare un proiect de lege care interzice adopția orfanilor din Federația Rusă de către cetățenii țărilor „neprietenoase”. Rusia listează peste 50 de state ca atare. Printre acestea se numără țările UE, Australia, Marea Britanie, SUA, Canada, Coreea, Norvegia, Ucraina și altele.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. Nu e nimic de blamat. Asa facea si Imperiul Otoman. In secolul al XV-lea.

  • George..si ce se mai facea in Imperiul Otoman? Trebuie sa stii,,,avand in vedere ca nivelul tau de gandire este de Evul Mediu.

  • @gica: cum sa iti explic? Punctuatia din mesajul lui George arata ca era o ironie. Stii, faptul ca ultimele cuvinte nu sunt integrate in propozitia anterioara ci urmeaza dupa punct. Acela este punch line-ul unei glume 👍 ” in secolul XV”

  • SUA nu poate proceda identic cu copii rusilor aflati in alte tari????
   Sau SUA are mare teama de Rusia si China????

  • @Elac. My mistake. Primesc critica subtila 🙂
   Btw, buna ironia facuta de George.

 2. Mi-e greu sa calific asta. E mai rău decât curățare etnică, chit că probabil unii copii sunt se origine rusă.

 3. Care altă țară mai răpește bebeluși? Ce mizerie e Rusia.

  • Le au omorât pãrintzii si acum îi „adoptã” ei (neo bolsevicii) .. 🇷🇺👹

 4. Cum se numește un stat care omoară mii de civili și apoi răpesc copiii?

 5. Nu reiese clar unde sunt parintii bebelusilor.
  Adoptia unui orfan nu e acelasi lucru cu rapirea lui. E mai bine sa stea in orfelinat decat intr-o familie in care va invata rusa?

  • „Stalin si poporul rus
   O mamica mi-au adus”
   Clar, sunt copii orfani pe care ii ajuta rusii milostivi cu o familie 🤮
   Doar se stie, rusii peste tot invadeaza, omoara si distrug, dar si ajuta.

  • Un orfan nu poate fi luat de autoritatile altui stat impotriva vointei statului de origine. Este rapire. Iar daca parintii lor traiesc, este si mai grav.

 6. Au omorat si distrus dar au si infiat.