G4Media.ro

Serviciul de Informații și Securitate îl contrazice pe Igor Dodon: Mobilizarea la…

Serviciul de Informații și Securitate îl contrazice pe Igor Dodon: Mobilizarea la vot în diaspora nu are vreo legătură cu politicieni sau partide

Președintele în exercițiu al Moldovei, Igor Dodon, a lansat vineri noi amenințări la adresa oponenților săi, cu două zile înaintea turului 2 al alegerilor prezidențiale.  Dodon sugerează că contracandidata sa, Maia Sandu, ar fi susținută de forțe politice externe care ar fi sprijinit-o să-i corupă pe alegătorii din diaspora.

„Chiar ieri președintele Dodon a declarat în cadrul unui interviu de la RENTV că nu exclude, dacă vor fi dovezi cu privire la coruperea alegătorilor, să conteste rezultatele alegerilor la unele secții de votare. „Acest subiect l-am discutat și cu ambasadorii” a spus Dodon, potrivit deschide.md.

Publicația din Republica Moldova arată că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) îi contrazice argumentele lui Dodon, și că mobilizarea la vot în secțiile de votare din Diaspora nu are legătură cu partide sau cu politicieni străini.

„Serviciul de Informații și Securitate a constatat o mobilizare în diaspora privind participarea la vot. Cu toate acestea, SIS nu a identificat transportarea organizată a alegătorilor contra plată sau transportul acestora pentru a favoriza un candidat sau altul. SIS nu exclude că cineva, intenționat, manipulează, cu rea-credință, despre votul din diasporă. Altfel spus prin evaluarea SIS, publicată de Jurnal TV, instituția îi contrazice pe Dodon și PSRM care o țin una și bună că votul din diasporă a fost fraudat”, relatează deschide.md./

Documentul publicat reprezintă o evaluare a SIS care a fost expediat la Comisia Electorală Centrală. Aici sunt inserate postări de pe facebook ale moldovenilor stabiliți în diferite țări și care au publicat mesaje prin care anunță că au câteva locuri libere în mașină și ar putea să ia cu ei persoane care vor să meargă la vot dar nu au această posibilitate.

În evaluare se mai spune că lipsesc elementele de condiționare a votului cu excepția îndemnurilor latente. Mai mult SIS „nu exclude scenariul manipulării cu rea-credință a informațiilor și circumstanțelor în vederea înscenării denaturate a unor așa-zise acțiuni de transportare ilegală”. În același timp organizarea transportul este lipsit de unele facilități față de votarea acasă.

Citește tot textul Aici

Sursa foto: Facebook/ Igor Dodon

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. E foarte usor de verificat: cine are majoritatea covarsitoare a voturilor in zonele unde se discuta de „mobilizarea la vot”? Asa am eu o banuiala, ca fratii au pus umarul la munca pentru folosul Duamnei Asset.

  2. Ce bataie ia Dondon… Geaba mai footii mozgu” . Amu… puni botu la stalinskaia. putinskaia…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.