G4Media.ro

Serviciile secrete ucrainene anunță că au reţinut un oficial guvernamental de rang…

Serviciile secrete ucrainene anunță că au reţinut un oficial guvernamental de rang înalt şi un lider din sectorul financiar, suspectaţi că fac parte dintr-o rețea de spionaj rusească

Ucraina a reţinut un oficial guvernamental de rang înalt şi un lider din sectorul financiar, suspectaţi că fac parte dintr-o presupusă reţea de spionaj rusească, a anunţat, marţi, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), relatează Reuters, citată de News.ro.

Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) nu a oferit numele celor cei doi suspecţi, ci i-a identificat ca fiind un funcţionar de rang înalt din Secretariatul Cabinetului de Miniştri şi un şef de departament la Camera de Comerţ şi Industrie.

De asemenea, SBU a anunţat pe contul de Telegram că a efectuat o ”operaţiune specială în mai multe etape” pentru a neutraliza presupusa reţea de spionaj.

”Ca urmare: la Kiev, şeful unui departament al Secretariatului Cabinetului de Miniştri şi şeful uneia dintre direcţiile Camerei de Comerţ şi Industrie au fost reţinuţi”, a scris SBU pe contul de Telegram.

SBU susţine că oficialii reţinuţi au transmis inamicului ”diverse informaţii secrete”, de la starea ”capacităţii de apărare” a forţelor ucrainene, până la ”aranjamentele de la frontiera statului şi datele personale ale oamenilor legi”.

Cei doi suspecţi principali au fost înfăţişaţi stând în faţa unui drapel ucrainean într-un videoclip în timp ce declarau că au colaborat cu Moscova.

Nu există informaţii certe dacă cei doi suspecţi au făcut aceste declaraţii fiind constrânşi.

SBU a mai menţionat că Rusia le-a plătit suspecţilor între 2.000 şi 15.000 de dolari pe sarcină, în funcţie de nivelul confidenţialităţii şi de importanţa informaţiilor. Unul dintre bărbaţi a afirmat în timpul înregistrării că a primit în total 33.000 de dolari pentru activităţile sale, iar celălalt a dezvăluit că a primit 27.000 de dolari.

Unul dintre suspecţi, care avea numele de cod ”Kireev”, a mărturisit că a început colaborarea cu serviciile secrete ruse în 2016. Celălalt a spus că a început colaborarea în 2019.

Sursa foto: Unsplash.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Hahahahaaaa!!!…. Asta da, noutate!

  2. De ” PETROV ” NU au spus nimic ?

  3. Eu îl suspectez si pe actorul președinte ca e turnator. Pai rusii veniseră sa ia kievul într-o săptămână, pai asta se întâmplă doar dacă turnătorii sunt de nivel înalt, cel mai înalt.

  4. Mai căutați
    Cu siguranță sunt mult mai mulți . Faceți curățenie .

  5. Vrăjeală. Pierd și trebuie să scoată ochii prostimii cu ceva, ca justificare

  6. S.A.V.T.K.A. sau N.K.V.D.?