G4Media.ro

Serghei Soigu, în vizită la Teheran: Cooperarea ruso-iraniană atinge „noi culmi”, iar…

Sursa foto: Kremlin.ru

Serghei Soigu, în vizită la Teheran: Cooperarea ruso-iraniană atinge „noi culmi”, iar „presiunea sancțiunilor se dovedește zadarnică”

Cooperarea dintre Moscova şi Teheran atinge „noi culmi”, a declarat miercuri ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, în timpul unei vizite în Iran, relatează TASS, citată de CNN și preluată de News.ro.

„Suntem hotărâţi să punem în aplicare întregul set de activităţi planificate, în ciuda opoziţiei SUA şi a aliaţilor săi occidentali”, a declarat miercuri Şoigu în timpul discuţiilor cu ministrul iranian al apărării, Mohammad-Reza Ashtiani.

„Presiunea sancţiunilor asupra Rusiei şi Iranului se dovedeşte a fi zadarnică, în timp ce cooperarea dintre Rusia şi Iran atinge noi culmi”, a spus el.

Şoigu a mai declarat că cele două ţări sunt pregătite „să ia în continuare măsuri comune pentru a consolida stabilitatea şi securitatea în Orientul Mijlociu”, adăugând că este încântat să observe că „dialogul Rusia-Iran a fost deosebit de intens în ultima vreme”.

„Intensitatea ridicată a întâlnirilor confirmă determinarea noastră comună de a continua să stimulăm parteneriatul strategic de apărare”, a afirmat ministrul rus al apărării.

Şoigu a sosit marţi la Teheran pentru întâlniri cu conducerea militară iraniană, potrivit presei de stat ruse şi iraniene. Deplasarea sa are ca scop consolidarea legăturilor şi cooperării ruso-iraniene, potrivit TASS.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...